Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Στο πλευρό των εργαζόμενων στα έργα του Μετρό

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή δεδουλευμένων βρέθηκε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Απλήρωτοι και σε αβεβαιότητα παραμένουν οι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά έργα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη
Απλήρωτοι και σε αβεβαιότητα παραμένουν οι εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά έργα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη
Στο πλευρό των εργαζομένων, στις αρχαιολογικές εργασίες του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, που χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της «Αττικό Μετρό», διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η ανάδοχος κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου για το μήνα Απρίλιο, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εξέφρασε την συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους και στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Διευθυντή της «Αττικό Μετρό» στη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η πορεία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, οι επιπτώσεις που προκαλούνται στους εργαζόμενους του έργου, ευρύτερα στο λαό της πόλης και ειδικότερα στους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ που έχουν τα καταστήματά τους στα σημεία που αναπτύσσονται τα εργοτάξια του Μετρό.

Από την ενημέρωση, αναδείχθηκε ότι υπάρχουν διασφαλισμένα κονδύλια για τη συνέχιση του έργου, όμως η υλοποίησή του καθυστερεί εξαιτίας τεχνικών και κατασκευαστικών προβλημάτων και απαλλοτριώσεων. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι υπάρχουν έτοιμα 10 μέτωπα για να προχωρήσουν οι τεχνικές εργασίες από την ανάδοχο κοινοπραξία. Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις πληρωμής των εργαζομένων στις αρχαιολογικές εργασίες, αναφέρθηκε ότι οφείλονται σε διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για τις καθυστερήσεις του έργου. Σημείωσε ότι αποδεικνύεται και μέσα από την μέχρι τώρα εξέλιξη, ότι έργα τέτοιου μεγέθους, αλλά και μικρότερα που πρέπει να εξυπηρετούν τις πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες του λαού, πρέπει να ιεραρχούνται, να μελετώνται, να κατασκευάζονται με αποκλειστική ευθύνη ενός δημόσιου φορέα κατασκευών και να λειτουργούν προς όφελος του εργαζόμενου λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ