Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Επίθεση φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών

Οργανωμένη επίθεση σε βάρος μεταναστών που έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στο χώρο της «Πειραϊκής Πατραϊκής» στην Πάτρα, εξαπέλυσαν χτες το απόγευμα μέλη της «Χρυσής Αυγής» και φασιστικοί πυρήνες που δραστηριοποιούνται στην πόλη με στόχο να τους εκδιώξουν και να τους λιντσάρουν.

Αφορμή γι' αυτή την επίθεση στάθηκε η δολοφονία ενός 30χρονου κατοίκου στην περιοχή από ομάδα τριών Αφγανών τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των δυνάμεων της «Χρυσής Αυγής» κατέφθασαν με πούλμαν στην Πάτρα από την Αθήνα και ήταν εξοπλισμένοι με ρόπαλα, λοστούς και κράνη. Στο χώρο του καταυλισμού βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μόλις τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» επιχείρησαν να εισβάλουν στον καταυλισμό, έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων και τους απώθησαν. Οι δυνάμεις της «Χρυσής Αυγής» παρέμειναν στο χώρο μέχρι αργά το βράδυ, όπου και συνεχίστηκαν μικρής έντασης συγκρούσεις με την αστυνομία.

Με αφορμή τα γεγονότα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στην Πάτρα ανέφερε: «Με ειδοποίησαν λίγο πριν έρθω ότι έγινε μια επίθεση της "Χρυσής Αυγή"ς στην περιοχή σας. Ε, δεν μπορεί ο λαός, να προστατεύει και τα θύματα των μεταναστών που έχουν προσχωρήσει στο οργανωμένο έγκλημα, δεν μπορεί να αναθέσουμε την προστασία και των θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος - Ελλήνων και μεταναστών - δεν μπορεί να την αναθέσουμε στη "Χρυσή Αυγή"».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org