Τετάρτη 23 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καλεί για συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής στο Δήμο Αθήνας

Το κάλεσμα του κλαδικού συνδικάτου για αγωνιστικό συντονισμό όλων των εργαζομένων του χώρου γίνεται όλο και πιο σημαντικό (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση στο Πέραμα)
Το κάλεσμα του κλαδικού συνδικάτου για αγωνιστικό συντονισμό όλων των εργαζομένων του χώρου γίνεται όλο και πιο σημαντικό (φωτ. από πρόσφατη κινητοποίηση στο Πέραμα)
Σύσκεψη με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τη συγκρότηση Σωματειακής Επιτροπής και στο Δήμο Αθήνας πραγματοποίησε το προηγούμενο Σάββατο το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, δίνοντας συνέχεια στη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε από όλους όσοι συμμετείχαν η ανάγκη να οργανωθεί καλύτερα η δουλειά και η παρέμβαση του Συνδικάτου, ώστε να αντιμετωπιστούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά τα μέτρα που έχουν δρομολογήσει η Ευρωένωση, το ΔΝΤ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Εμπόδιο σε αυτή την ανάγκη στέκεται ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Αυτές οι δυνάμεις, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο, όπου συγκροτούν συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, σε σωματεία και Ομοσπονδίες, με πρώτη την ΠΟΕ - ΟΤΑ, «κινούνται στη ρότα του συμβιβασμού και της πολυδιάσπασης των εργαζομένων, όπως απέδειξαν περίτρανα στο πρόσφατο συνέδριό τους (...) Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ άφησε για ακόμα μία φορά ακάλυπτους χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους μας που κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση. Σε αυτή την τακτική "συνεισέφεραν" τα μέγιστα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη διγλωσσία και την ανοχή τους, ενώ τώρα πιεσμένοι από την αποχώρηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από το Συνέδριο της ΠΟΕ- ΟΤΑ βγάζουν "αγωνιστικές κορόνες"».

Απέναντι σε όλα αυτά το Συνδικάτο προβάλλει την ανάγκη συγκρότησης της Σωματειακής Επιτροπής και «γι' αυτό κάνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου της Αθήνας, να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές παρεμβάσεις του Συνδικάτου και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα για την εκλογή της».

Κινητοποιήσεις σε Πέραμα και Μεταμόρφωση

Στο μεταξύ, με εικοσιτετράωρη απεργία συνέχισαν και χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Περάματος τη μάχη για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μόνιμοι και αορίστου χρόνου θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί από τις 13 Μάη ενώ οι συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι πάνω από έξι μήνες. Η δημοτική αρχή (ΝΔ) εφαρμόζει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου και έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε παύση πληρωμών, οφείλοντας δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, κλείνοντας τους τρεις από τους έξι δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, απαξιώνοντας κάθε κοινωνική υπηρεσία, όπως η καθαριότητα και ανοίγοντας το δρόμο στους ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι καλούν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, το λαό και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε συγκέντρωση στο δημαρχείο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κινητοποίηση έγινε την περασμένη Παρασκευή και στη Μεταμόρφωση, για τα 115 άτομα που πετάχθηκαν στο δρόμο καθώς έκλεισε η Δημοτική Επιχείρηση στην οποία δούλευαν. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, η «Λαϊκή Συσπείρωση», η Επιτροπή Ανέργων αλλά και εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης.

Αν και υπάρχουν αποφάσεις για την πρόσληψή τους στον ίδιο το Δήμο, η δημοτική αρχή αρνείται να τις υλοποιήσει επικαλούμενη ότι δεν μπορούν να τους πληρώσει γιατί η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπογράφει τα σχετικά εντάλματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ