Τρίτη 22 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ: «Για τον αμερικανό οικονομολόγο Κένεθ Ρόγκοφ το δίλημμα είναι απλό: ή θα δεχθεί η Γερμανία πληθωρισμό (μισθολογικές αυξήσεις, μέτρα για την ανάπτυξη, μια ΕΚΤ αλά αμερικανικά) ή θα δούμε στάσεις πληρωμών και πολιτικά πτώματα, κάτι που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για την Γερμανία» (στα ΝΕΑ).

ΑΠΟ ΤΟ 1992: «Πρώτο δείγμα στροφής θεωρούνται οι ιστορικές αυξήσεις 4,3% που έδωσαν το Σάββατο οι Γερμανοί βιομήχανοι σε 3,6 εκατομμύρια εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας (...) η μεγαλύτερη συλλογική σύμβαση από το 1992 μπορεί να επαναφέρει την ισορροπία στην ευρωζώνη» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: «Τόσο οι G8 όσο και οι θεσμικοί και άλλοι παράγοντες της Ευρωζώνης τονίζουν τις τελευταίες μέρες με τον κατηγορηματικότερο δυνατό τρόπο ότι απαραίτητη προϋπόθεση, για να προχωρήσουν οι αναπτυξιακοί αυτοί σχεδιασμοί για τη χώρα μας, είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» (από το ΕΘΝΟΣ).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: «Αμβλύνοντας τους τόνους που είχε υιοθετήσει προεκλογικά, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι: "θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την αλληλεγγύη και τη χρηματοδότηση της Ευρώπης ως βάση για τις μακροχρόνιες μεταρρυθμίσεις μας". "Εχουμε όμως ανάγκη να ξέρουμε ότι σε δύο-τρία χρόνια θα έχουμε βγει από αυτή τη δίνη, ότι θα έχουμε ανάπτυξη και ότι θα είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε τα χρήματα που μας έδωσαν. Δεν θα μπορέσουμε σε καμία περίπτωση να τα ξοφλήσουμε αν συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα", όπως είπε χαρακτηριστικά» (από τη συνέντευξη Τσίπρα στο «Ρόιτερ» / ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ