Σάββατο 19 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δίνει διαπιστευτήρια

Παπαγεωργίου Βασίλης

«

Δεν υπάρχει μνημόνιο. Το μνημόνιο έχει καταγγελθεί από τον ελληνικό λαό και αν το ξανακαταγγείλει οριστικά στις 17 Ιούνη, τα μέτρα αυτά της λιτότητας θα τελειώσουν. Και θα πρέπει να υπάρξει ισχυρή πολιτική διαπραγμάτευση, όχι για το μνημόνιο, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο, αν εν πάση περιπτώσει θα συμφωνήσουν, πιστεύω θα συμφωνήσουν, να πείσουμε θέλουμε τους Ευρωπαίους-εταίρους να βρεθεί ένα σχέδιο οριστικής βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης στο συστημικό πρόβλημα, το ευρωπαϊκό της κρίσης».

Αυτά ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, προχτές, στη ΝΕΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμα φορά, όχι μόνο έδωσε τα διαπιστευτήριά του στα μονοπώλια και στους εκπροσώπους τους στην ΕΕ, αλλά λέει και συνειδητά ψέματα στο λαό, όταν υποστηρίζει ότι με το εκλογικό αποτέλεσμα έχει καταργηθεί το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι για να έχει τη δυνατότητα αντί να συγκρουστεί άμεσα με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να διαπραγματευτεί ένα νέο μνημόνιο.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι θέλει να φορολογήσει τον πλούτο και όχι τη φτώχεια, κι αυτό όπως είπε θα το πετύχει με ανάπτυξη. «Να μπορέσουμε να ξαναχρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη, να ελαχιστοποιήσουμε, να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα προκειμένου να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη». Προσμένοντας το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Συμφώνου Σταθερότητας, στο οποίο λένε θα προστεθεί και ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης. Καπιταλιστική ανάπτυξη και παζάρια, λόγω ανταγωνισμών, ανάμεσα στα μονοπώλια για το πώς θα μοιράσουν τη ζημιά της κρίσης. Τέτοια ανάπτυξη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε και προεκλογικά για «υγιή επιχειρηματικότητα». Ομως καπιταλιστική ανάπτυξη είχαν και στο παρελθόν οι λαοί της Ευρώπης. Αυτή την ανάπτυξη, τη γνώρισε και τη γνωρίζει ο λαός και σημαίνει επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, με μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ενίσχυση του κεφαλαίου με κρατικό χρήμα. Τέτοια ενίσχυση υπόσχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις του. Γι' αυτό ο Αλ. Τσίπρας στη ΝΕΤ είπε: «...εμείς δεν υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό γενικά και αόριστα λεφτά υπάρχουν, και λέμε ότι ο ελληνικός λαός θα χρειαστεί να κάνει θυσίες»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ