Σάββατο 19 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΓΚΆΗΣ
Συνάντηση οικονομικών παραγόντων

Στις 17 Μάη στο Πεκίνο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, Λι Κετσιάν, με τους υπουργούς Οικονομικών και τους επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ), που θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες στην κινεζική πρωτεύουσα.

Από τη μεριά του ο Λι Κετσιάν τόνισε πως η Κίνα επιδιώκει την εμβάθυνση των σχέσεων στο πλαίσιο της ΟΣΣ τόσο στα ζητήματα της ασφάλειας όσο και της πρακτικής συνεργασίας, σε μια στιγμή που η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μια διαδικασία βαθιών μεταβολών και αλλαγών. Ο Κινέζος εκπρόσωπος τάχθηκε υπέρ της στενότερης συνεργασίας για την απελευθέρωση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των χωρών της ΟΣΣ, αλλά και του συντονισμού στα φορολογικά ζητήματα.

Ο ίδιος σημείωσε πως βασικό καθήκον των χωρών παραμένει η διατήρηση της ανάπτυξης και της σταθερότητάς τους.

Εκ μέρους των εκπροσώπων των χωρών της ΟΣΣ τοποθετήθηκε στη συνάντηση ο Ρουστάμ Αζίμοφ, υπουργός Οικονομικών του Ουζμπεκιστάν, που σημείωσε τη θετική επίδραση που έχει στις οικονομίες των χωρών της περιοχής η συνεργασία τους και η εμβάθυνση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της ΟΣΣ.

Την ΟΣΣ έχουν συγκροτήσει η Ρωσία, η Κίνα, το Καζαχστάν, η Κιργισία, το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν. Επίσης, καθεστώς «παρατηρητή» έχουν εξασφαλίσει η Ινδία και η Μογγολία, το Πακιστάν και το Ιράν, ενώ η Λευκορωσία και η Σρι Λάνκα έχουν αποκτήσει το καθεστώς του «εταίρου».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ