Σάββατο 19 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διεργασίες για τον πόλο της «κεντροδεξιάς»

Σε εξέλιξη τα παζάρια με ΔΗΣΥ και ΛΑ.Ο.Σ.

Στην ενίσχυση του πόλου της κεντροδεξιάς αποσκοπούν οι διεργασίες και τα παζάρια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ της ηγεσίας της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αν και οι δύο πλευρές θεωρούν σχεδόν σίγουρη την επίτευξη συμφωνίας και την επανένταξη της Ντ. Μπακογιάννη στη ΝΔ, ωστόσο δεν είχε υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, ενώ εκδηλώνονται διαφωνίες στελεχών και στα δύο κόμματα.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ φέρεται να έχει πάρει την απόφασή της να επανενταχθεί στη ΝΔ, αν και θα προτιμούσε τη συγκρότηση ενός κεντροδεξιού πολυσυλλεκτικού σχήματος, καθώς και νέου ενιαίου ψηφοδελτίου, στο οποίο αναλογικά θα συμμετείχαν η ΔΗΣΥ και άλλα κόμματα από το χώρο της κεντροδεξιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΝΔ ζητά την πλήρη επανένταξη της Ντ. Μπακογιάννη και την αναστολή της λειτουργίας της ΔΗΣΥ.

Πάντως, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Θ. Σκυλακάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με αυτή τη συνεργασία. «Δε γνωρίζω το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχω επαφή με το τι συμβαίνει σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής μου στη ΝΔ», δήλωσε στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι «ο ευρύτερος φιλελεύθερος χώρος είναι μια συνιστώσα του πολιτικού σκηνικού που είναι πάρα πολύ χρήσιμη για τη χώρα».

Την ίδια στιγμή αμφίβολη είναι η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. στο υπό ανασυγκρότηση «κεντροδεξιό μέτωπο», αλλά τα παρασκηνιακά παζάρια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο ίδιος ο Γ. Καρατζαφέρης επιδιώκει να αυξήσει τα ανταλλάγματα, αλλά την ίδια στιγμή μια σειρά στελέχη δηλώνουν ανοικτά ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ. Πρώτος ο πρώην βουλευτής Αθ. Πλεύρης που δήλωσε πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δεν ανταποκριθεί στο προσκλητήριο του Α. Σαμαρά.

«Θα είναι καταστροφικό να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και πρέπει να δημιουργήσουμε ανάχωμα», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Real και σημείωσε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Α. Σαμαρά για κεντροδεξιά επανένωση, διαφορετικά ο ίδιος «θα πάρει απόφαση συνείδησης». Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό ο Κυρ. Βελόπουλος.

H τελική απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ. είναι να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κύρτσος, ο οποίος, όμως, πρόσθεσε: «Τελική απόφαση, εκτός αν υπάρξει κάποια συγκλονιστική πολιτική ανατροπή, την οποία εμείς είμαστε σοβαροί άνθρωποι και θα λάβουμε υπόψη μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ