Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Καλεί σε κλιμάκωση της πάλης για τις κλαδικές Συμβάσεις

Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας για να εξετάσει πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας

Από την απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης
Από την απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης
Να αξιοποιήσουν την πείρα από την πρόσφατη απεργία που οργάνωσε η κλαδική Ομοσπονδία για τη διεκδίκηση ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης καλούνται οι εργαζόμενοι σε Τύπο - Χαρτί. Καθώς, ήδη, σε μια σειρά κλάδους οι βιομήχανοι και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις σπεύδουν να ενισχύσουν αυταπάτες, εκβιασμούς, αναμονή και εφησυχασμό στους εργάτες, η κλιμάκωση της πάλης για τις ΣΣΕ πρέπει να σχεδιαστεί με αποφασιστικότητα και στόχο, σε κάθε τόπο δουλειάς, να καταγραφούν και να απαντηθούν οι επιδιώξεις και οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Να δυναμώσει η συσπείρωση στα κλαδικά συνδικάτα. Να ενταθεί στοιχειοθετημένα η αντιπαράθεση με την εργοδοσία, επίμονα και θαρρετά να αναδεικνύεται γιατί τα συμφέροντα του εργάτη ήταν και είναι πάντα αντίθετα με τα συμφέροντα του εργοδότη.

Χαιρετίζοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία της 15 του Μάη και την απεργιακή συγκέντρωση, σε εκτυπώσεις, γραφικές τέχνες, χαρτοποιία, κυτιοποιία, επεξεργασίες χάρτου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η Διοίκηση της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει την κατάσταση και σε συντονισμό με τα Σωματεία να δούμε το πρόγραμμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων». Με αυτόν τον τρόπο, δίνει το στοιχείο της συνέχειας, αφού η επιθετικότητα της εργοδοσίας αναμένεται να ενταθεί με δεδομένη την επιδίωξή της να κυριαρχήσουν οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις.

Στην ανακοίνωση, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται: «Οι εργαζόμενοι ξεπερνώντας τις απειλές, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία σε πολλούς χώρους ή την υπονόμευση που γίνεται από την κυρίαρχη πολιτική, ότι δε χρειάζονται αγώνες. Στόχος τους είναι η αποδυνάμωση της διεκδίκησης για την υπογραφή των Κλαδικών ΣΣΕ, για να περάσουμε σε μισθούς πείνας και εξαθλίωσης φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους. Παρά την υπονόμευση η μεγάλη πλειοψηφία κατάφερε να πάρει μέρος με την 24ωρη ή με τη μορφή των στάσεων εργασίας στην κινητοποίηση, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούμε με την κατάργηση των Κλαδικών ΣΣΕ και την επιβολή των 586 ευρώ ή 511 ευρώ στους νέους κάτω των 25 ετών που με νόμο μείωσε τον κατώτερο μισθό η μαύρη συγκυβέρνηση «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.».

Η απόφασή μας να μην κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας που κατοχυρώνουν οι υπάρχουσες ΣΣΕ, βρίσκει τη στήριξη όλων των εργαζομένων και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές πάλης και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να υποχρεώσουμε την εργοδοσία στην υπογραφή των ΣΣΕ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, να επιβάλλουμε το δίκιο μας, ταξικά ενωμένοι και αποφασισμένοι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ