Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ
Καλούν σε κοινή πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Σήμερα προχωρούν σε νέα κινητοποίηση, για τη δωρεάν εξέταση των ασθενών

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων γιατρών συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων γιατρών συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι νοσοκομειακοί γιατροί των Σερρών. Διεκδικούν την άμεση πληρωμή των εφημεριών, ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Στο πλαίσιο του αγώνα τους, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, προχώρησαν τη Δευτέρα και την Τετάρτη σε αποκλεισμό των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Σερρών και επέβαλαν τη δωρεάν εξέταση των ασθενών. Αντίστοιχη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν και σήμερα Παρασκευή, ενώ μέσα από γενική συνέλευση που θα κάνουν την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα τους.

Στη διάρκεια του αποκλεισμού των ταμείων, ενημέρωναν τον κόσμο για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, τις επιπτώσεις που έχουν στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών αλλά και στις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται. Τους καλούσαν σε κοινό μέτωπο πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να παλέψουν μαζί ενάντια στην παραπέρα αποδυνάμωση της στελέχωσης των εφημεριών, για καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομείων και τμημάτων που εφημερεύουν. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των νοσοκομείων που δεν προσλαμβάνουν μόνιμους γιατρούς, ώστε να έχουν ανθρώπινα ωράρια με το πολύ μία εφημερία την εβδομάδα, που ξεζουμίζουν μέχρι εξαντλήσεως τους ειδικευόμενους γιατρούς για να καλύψουν τις ελλείψεις καταργώντας στην ουσία τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της ειδίκευσης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί των Σερρών ξεκαθαρίζουν ότι καθιστούν υπεύθυνους τους διοικητές των νοσοκομείων να αναλάβουν ως εργοδότες την ευθύνη για την κατάρτιση των προγραμμάτων. Να αναλάβουν στο ακέραιο την ευθύνη για οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει από έλλειψη γιατρών στις εφημερίες. «Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε να εργαστούμε απλήρωτοι ούτε μία ώρα. Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν θα γίνουμε. Προειδοποιούμε ότι θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες να στρέψουν τους ασθενείς απέναντι στους αγωνιζόμενους γιατρούς. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία - Πρόνοια οικοδομούμε τη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή αυτής της κατάστασης», σημειώνεται στην απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ