Τρίτη 15 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών...

Γρηγοριάδης Κώστας

Σε ένα ΔΑΠίτικης έμπνευσης δημοσίευμα για τις φοιτητικές εκλογές, το ιστολόγιο «fimotro» δίνει γραμμή ως εξής: «Ιπποκράτους και Κουμουνδούρου έχουν επιστρατεύσει κάθε πιθανό και απίθανο μέσο, προκειμένου να ματαιώσουν τις εκλογές στα Πανεπιστήμια, ενώ δεν αποκλείεται να επαληθευτούν και οι πληροφορίες μας ότι σε ορισμένες Σχολές ετοιμάζονται προβοκάτσιες... Θα τους περάσει;».

Τα κομματικά - παραταξιακά παιχνίδια στις φοιτητικές εκλογές δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Είναι φαινόμενο δεκαετιών, αυτών των δεκαετιών που κυριαρχούν στους συλλόγους η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ και συνεπικουρούνται άλλοτε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι άλλοτε από το ΣΥΡΙΖΑ, στον εκφυλισμό των συλλόγων. Αυτά τα παιχνίδια και ο εκφυλισμός που έχουν φέρει, έχει οδηγήσει μεγάλη μάζα φοιτητών εκτός κινήματος. Αυτήν την κατάσταση την έχουν καταγγείλει και έμπρακτα προσπαθούν να την αλλάξουν οι δυνάμεις του ΜΑΣ, βάζοντας τους ίδιους τους φοιτητές στη μάχη, καλώντας τους να πάρουν την υπόθεση των συλλόγων τους στα δικά τους χέρια.

Παρά τη γνωστή κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, όμως, προκαλούν έντονα ερωτηματικά οι διοχετευμένες πληροφορίες για προβοκάτσιες και διάλυση των εκλογών, δυο μόλις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ποιον εξυπηρετούν, σε ποιον δίνουν γραμμή, τι θέλουν να προλάβουν ή μάλλον... τι θέλουν να οργανώσουν;

Το σίγουρο είναι ότι όλη αυτή η σαπίλα είναι μίλια μακριά από τα συμφέροντα των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ