Τρίτη 15 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Χωρίς νοσηλεία όσοι δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα!

Με μια εγκύκλιο - μνημείο της αγριότητας με την οποία ο λαός (και μάλιστα οι πιο ευάλωτες ομάδες) αποκλείονται ακόμα και από βασικές υπηρεσίες Υγείας (η οποία εκδόθηκε τέσσερις μόλις μέρες πριν τις εκλογές της 6.5.2012), ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απαγορεύει τη νοσηλεία των μεταναστών που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα! Με την ίδια εγκύκλιο κωδικοποιούνται οι διατάξεις κυνηγητού των μεταναστών που θεσπίστηκαν καθ' υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το κυνηγητό κορυφώθηκε με το προεκλογικό σαφάρι των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Υγείας σε βάρος των μεταναστών, που συνοδεύτηκε και από επικοινωνιακό κανιβαλισμό κατά των ιερόδουλων με ΕΪΤΖ.

Με απόλυτα κυνικό τρόπο περιγράφονται στην εγκύκλιο οι «προϋποθέσεις, τα κριτήρια και οι διαδικασίες πρόσβασης στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης της χώρας για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδυνάτους πολίτες (Ελληνες και αλλοδαποί)... προκειμένου να επιτευχθεί έλεγχος, περιορισμός και εξορθολογισμός των δαπανών στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, δεδομένου ότι δεχόμαστε μεγάλο κύμα μεταναστών». Με βάση τις κείμενες διατάξεις οι μετανάστες κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες: α) Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, β) αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, γ) δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και δ) υπαχθέντες στο καθεστώς προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους. Στη συνέχεια απαριθμούνται τα νομιμοποιητικά έγγραφα για κάθε κατηγορία και η εγκύκλιος καταλήγει: «Πλην των ανωτέρω ρητά αναφερομένων κατηγοριών, δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης (σ.σ. στις δομές που παρέχουν δημόσιες υπηρεσίες Υγείας) οι μη νομίμως διαμένοντες αλλοδαποί. Ρητή και μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα περιστατικά που προσέρχονται ως επείγοντα και αφορούν σε απειλητικές για τη ζωή και υπερεπείγουσες καταστάσεις, που εισάγονται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κάθε Νοσοκομείου. Επίσης, τα προσερχόμενα άτομα που έχουν μολυνθεί από HIV ή άλλα λοιμώδη νοσήματα εφόσον χρήζουν θεραπευτικής αγωγής και μέχρι σταθεροποίησης της υγείας τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα καταβάλλεται η προβλεπόμενη κατά περίπτωση δαπάνη από τους ιδίους, με βάση την εκάστοτε ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση».

Δηλαδή, όποιος μετανάστης ή ανασφάλιστος δεν έχει να πληρώσει πρέπει να πεθάνει. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας καταλήγει με την υπογράμμιση ότι «οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων οφείλουν να προβαίνουν σε έλεγχο για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω».

Μετά από όλα αυτά επιβεβαιώνεται και ότι η «αγωνία» που εκφράστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από στελέχη της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αλλά και άλλων αστικών κομμάτων για τον κίνδυνο που αποτελούν οι μετανάστες για τη δημόσια υγεία δεν αφορά σε καμία περίπτωση στις απειλές που αντιμετωπίζει η υγεία των χιλιάδων κατατρεγμένων από τον ιμπεριαλισμό...

Με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, καλεί τους γιατρούς να αγνοήσουν την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας και να ασκήσουν την ιατρική όπως επιτάσσουν ο όρκος του Ιπποκράτη και η ιατρική δεοντολογία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστρατεύει την αστυνομία για να εισπράξει νοσήλια!(2009-02-03 00:00:00.0)
Πληρωμή ή ...θάνατος!(2009-01-22 00:00:00.0)
Αλίμονο!(2001-04-26 00:00:00.0)
«Χωρίς χαλάρωση» ο ανθυγιεινός ρατσισμός(2000-08-12 00:00:00.0)
Ανθυγιεινός ρατσισμός με επικίνδυνες προεκτάσεις(2000-08-11 00:00:00.0)
Αλλαγές στη νοσηλεία των αλλοδαπών και μεταναστών(2000-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ