Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με όλα τα σενάρια παίζει ο Κουβέλης

Βασικός στόχος η συγκρότηση κυβέρνησης που θα κρατήσει την Ελλάδα στην ΕΕ

Βέλη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χτες η ΔΗΜ.ΑΡ., επικρίνοντάς τον ότι «στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση» και πως με «το σύνολο των χειρισμών κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση».

Η ΔΗΜ.ΑΡ. βλέπει «αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία», αλλά και πως «η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση». Διαβλέπει ακόμα στις κινήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθεια να πολιτευτεί με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. είχε διαβεβαιώσει τον Αλ. Τσίπρα πως θα έχει τη στήριξή της στην περίπτωση που καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, θέτοντας αρχικά τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ ως προαπαιτούμενο για τη δική της συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Από τη θέση αυτή φαίνεται να μετατοπίζεται, αν όχι όλη η ηγεσία της, ένα τουλάχιστον σημαντικό μέρος της, όπως έδειξαν οι χτεσινές δηλώσεις Κουβέλη, μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο.

Αλλα στελέχη της υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός «προοδευτικού» -όπως λένε- πόλου που θα αντιπαρατεθεί στις επόμενες εκλογές σ' αυτόν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο βουλευτής του κόμματος Γ. Πανούσης, μιλώντας χτες στο ρ/σ της ΝΕΤ, απέρριψε το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜ.ΑΡ. σε μια κυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ωστόσο πρόσθεσε: «Εχει καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές; Οτι ο λαός τιμώρησε, αλλά τώρα μας ελέγχει τη σοβαρότητά μας και την ευθύνη μας;»...

Στην ίδια συνέντευξη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αναγκαστούν να μιλήσουν πιο υπεύθυνα, διότι εκεί δεν έχουν ακροατήριο, πρέπει να αποφασίσουν προς τα πού πάνε. Και το παιχνίδι που κάνουν ποιος θα χρεώσει σε ποιον τις εκλογές, εκεί δεν έχει νόημα... Αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ