Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Πληθαίνουν τα συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ

Για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μάχη που έδωσε το Κόμμα

Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλον τον πλανήτη αναγνωρίζουν πλατιά τη συμβολή του ΚΚΕ στη συνεπή υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού
Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα σε όλον τον πλανήτη αναγνωρίζουν πλατιά τη συμβολή του ΚΚΕ στη συνεπή υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού
Νέα συγχαρητήρια μηνύματα για τη μάχη που έδωσε το ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μάη, φτάνουν στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος.

-- Σε μήνυμά της, η Διεθνής Επιτροπή του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε την επιτυχία του ΚΚΕ, τη μόνη αντίπαλη δύναμη από ταξικές θέσεις απέναντι στο χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα στην Ελλάδα. Το παράδειγμά σας είναι πηγή έμπνευσης για όλους εμάς στην Ευρώπη και τον κόσμο που παλεύουμε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των μονοπωλίων, την αστική τάξη και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας και τις ευχές μας σε όλα τα μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ».

-- Στο συγχαρητήριο μήνυμά της η ΚΕ του ΚΚ Μάλτας αναφέρει:

«Οι κομμουνιστές στη Μάλτα παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον τους αγώνες του ΚΚΕ για την υπεράσπιση του λαού ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνουμε τις σκληρές συνθήκες και τις δυσκολίες που έδωσε τη μάχη το κόμμα σας μέσα στην προεκλογική εκστρατεία και παρόλα αυτά κατάφερε να ενδυναμώσει τη θέση του. Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν ότι η πλειοψηφία του λαού καταδίκασε τα μέτρα λιτότητας ΕΕ και αστικών κομμάτων. Γι' αυτή τους τη στάση ενάντια στο λαό υπέστησαν μεγάλη ήττα. Μπορεί να ωφελήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σταδιακά θα αποδεικνύεται το οπορτουνιστικό του πρόσωπο και ο ρόλος του για την ενίσχυση του συστήματος. Θέλουμε να επαναβεβαιώσουμε τη σταθερή μας αλληλεγγύη στο ΚΚΕ και στους αγώνες που θα έρθουν για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης της Ελλάδας».

-- Η Λαϊκή Ενωση Γαλικίας στην Ισπανία, στο μήνυμά της ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Στη Γαλικία παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στα μέτρα αστικών κυβερνήσεων και τρόικας. Ξέρουμε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, με το χτύπημα εργασιακών κα κοινωνικών δικαιωμάτων, αλλά εκτιμάμε και την αντίσταση που φουντώνει ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, μια αντίσταση στην οποία το ΚΚΕ έχει κομβικό ρόλο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ