Παρασκευή 11 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ
Αποδέχονται μείωση μισθών και απολύσεις

Την απόφαση να υπογράψει ΣΣΕ με την οποία ενσωματώνονται οι αντεργατικοί νόμοι των μνημονίων για τη μείωση των μισθών και την κατάργηση της μονιμότητας πήρε η συνδικαλιστική πλειοψηφία - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής. Την απόφαση καταψήφισε η εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην επιχείρηση.

Η ΣΣΕ θα είναι τριετής και η πλειοψηφία ισχυρίζεται ότι διασφαλίζει τη μονιμότητα γιατί οι απολύσεις θα γίνονται μόνο για σπουδαίο λόγο! Πρόκειται για ένα σαθρό επιχείρημα από τη στιγμή που αποδέχονται την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που μεταξύ άλλων προβλέπουν την κατάργηση των Κανονισμών Προσωπικού που προστατεύουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ακόμα, αποδέχεται τη μεσοσταθμική μείωση κατά 35% των μισθών σε σχέση με τα επίπεδα του 2009, την οποία προβλέπει ο νόμος 4024/2011. Να σημειωθεί ότι η μείωση των μισθών έχει ήδη ξεκινήσει και αυτή τη στιγμή η μεσοσταθμική μείωση έχει φθάσει το 18%. Με την υπογραφή της ΣΣΕ πιθανόν να επιταχυνθεί η διαδικασία μέχρι να φθάσει το 35%.

Τέλος, η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι η ΣΣΕ θα προβλέπει πως μετά το 2015 τα επίπεδα των μισθών θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2009. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί ακόμα και αν το προβλέπει η ΣΣΕ, αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό πρακτικά θα σημαίνει πως το 2016 ο μισθωτός θα παίρνει το μισθό που έπαιρνε έξι χρόνια πριν!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ