Τετάρτη 9 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο επίκεντρο οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί

Σύσκεψη χτες στο υπουργείο Εξωτερικών

«Πιεστικά» ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας και τη συμμετοχή της στο δίκτυο των αγωγών μεταφοράς του φυσικού αερίου από την Κασπία προς την Ευρώπη, συζητήθηκαν χτες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών και Περιβάλλοντος. Η σχετική συζήτηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη σκοπιά των ανταγωνισμών που κλιμακώνονται στην ευρύτερη γειτονιά μας, αλλά και των σχεδιασμών για επικείμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου, ενόψει και των προσεχών διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το θέμα των εισαγωγών ιρανικού πετρελαίου. Οπως είναι γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά του Ιράν και στο εμπάργκο εισαγωγών πετρελαίου από αυτή τη χώρα, ενώ δεν έχει βρει ακόμη εναλλακτικό προμηθευτή.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπήρξε ενημέρωση και ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την Κασπία, με γνώμονα την προώθηση των ενεργειακών σχεδίων κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου, στα οποία συμμετέχει η χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς το ζήτημα της συμμετοχής της Ελλάδας στο δίκτυο των αγωγών, η Αθήνα δέχεται υποδείξεις να κινηθεί με τρόπο που δυσκολεύει τις ρωσικές επιδιώξεις.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org