Τετάρτη 9 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν κρύβεται ο αντιλαϊκός προσανατολισμός...

Γρηγοριάδης Κώστας

TΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ! «Αλλαγές χρονοδιαγραμμάτων», «ελαστικότητες», «ισορροπίες», «χαλαρότητα στην επίτευξη των στόχων», «ομαλή προσαρμογή». Μεγάλες καλοσύνες από το ΔΝΤ, την ΕΕ και το πολυεθνικό κεφάλαιο γενικώς...

Δεν θα τα χαλάσουμε για ένα δυο χρονάκια ή μερικά δισεκατομμύρια ευρώ. Αρκεί στο τέλος να ... «γίνει η δουλειά».

Και ποια είναι αυτή η ... «δουλειά»; Φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα και εργοδότες ασύδοτοι που δε θα πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και γενικώς θα κάνουν ό,τι θέλουν την ώρα που το θέλουν.

Δηλαδή ... προσέλκυση επενδύσεων, ενθαρρυντικό και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον, ανταγωνιστικότητα. Με άλλα λόγια ...«ανάπτυξη».

Αν έχετε προσέξει αυτή η λέξη «παίζει» πια πολύ. Και από στόματα που δεν είχαμε συνηθίσει να την ακούμε τόσο συχνά. Θα υπάρχει λόγος, δεν μπορεί.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ μαζί με το καρότο πάει πάντα και το ...μαστίγιο δε λείπουν και οι δηλώσεις μεγαλο- παραγόντων για «λιτότητα ή χρεοκοπία» και όλα τα σχετικά. Ο Μπαρόζο ήταν σαφέστατος άλλωστε για αυτό το θέμα.

Βλέπετε, προσπαθούν να το ...κυκλώσουν το πράγμα από κάθε πλευρά. Οταν δεν αρκούν οι κοροϊδίες και οι αυταπάτες ο φόβος και η τρομοκράτηση μπορούν άνετα να πάρουν τη θέση τους.

Τώρα το ποιος θα πάρει ποιον ρόλο στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, ποιος θα κοροϊδεύει και ποιος θα τρομοκρατεί είναι ...ακόμα ζητούμενο.

Βλέπετε, είναι πολύ πρόσφατες οι εκλογές και δεν έχουν συντονιστεί ακόμη. Πού θα πάει όμως, θα τον βρουν το βηματισμό τους και ο καθένας από τους «πρωταγωνιστές» θα λάβει το ρόλο που του ταιριάζει.

Προφανώς στους εργαζόμενους μένει η δύσκολη υπόθεση: Να μην «τσιμπήσουν» σε τίποτε από τα δύο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ