Τετάρτη 9 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαιρινές λυρικές «διαδρομές»

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από το Μπαλέτο της Λυρικής

Agapios+art'foto'stories*

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από το Μπαλέτο της Λυρικής
Νέες παραγωγές όπερας, βραδιές μπαλέτου, εκπαιδευτικά προγράμματα και «ταξίδια» εκτός Αθηνών συνθέτουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που παρουσιάστηκε χτες. Σήμερα (8μμ) ξεκινούν οι παραστάσεις του Μπαλέτου της ΕΛΣ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - αίθουσα Α. Τριάντη, με το αριστουργηματικό μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Παρουσιάζεται (9-13/5), σε νέα χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

Στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Λυρική κομίζει τον «Τροβατόρε» του Βέρντι (10,12,13,14/6), σε σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια - φωτισμούς του Στέφανο Πόντα, με το βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στον ίδιο χώρο (26-29 Ιούλη) η ΕΛΣ θ' ανεβάσει την «Τόσκα» του Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Μ. Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια Ούγκο Ντε Ανα, με την Ντανιέλα Ντεσί στον ομώνυμο ρόλο. Τα έργα «Διωγμένος» (Ευαγγελία Τόνια) και «Ο Φρόυντ για εκείνη» (Ιωσήφ Βαλέτ), που προέκυψαν από το διαγωνισμό σύγχρονης όπερας της ΕΛΣ, μαζί με την «Παλίρροια» (Μπ. Μπλάχερ) παρουσιάζονται (21,23/6) στο Θέατρο «Ολύμπια», όπου στις 14,15/7 ξεδιπλώνονται οι χορογραφίες νέων χορογράφων του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Αξιοσημείωτες και οι βραδιές χορού στη Ρωμαϊκή Αγορά (30/6, 1/7), σε χορογραφίες του Ρ. Τζανέλλα πάνω σε δύο κοντσέρτα για πιάνο των Μότσαρτ και Μπετόβεν.

Με «Μποέμ» του Πουτσίνι ταξιδεύει η Οπερα της Βαλίτσας, στις παραστάσεις της στα αρχαία θέατρα Μεσσήνης (6,7/7) και Οινιάδων - Αιτωλοακαρνανίας (13/7) - σε συνεργασία με το «Διάζωμα» - και στο Φεστιβάλ Ναυπλίου (1/7), ενώ το Μπαλέτο της ΕΛΣ εμφανίζεται με το «Ολοι χορεύουν βαλς» στη Σύρο (19,21,22/7) και η Οπερα Στούντιο στην Αντίπαρο (9/6). Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στα εκπαιδευτικά προγράμματα: «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία» (παραστάσεις με τον «Κουρέα της Σεβίλλης» σε οκτώ σχολεία της Αττικής μέχρι τα μέσα Ιούνη), παραστάσεις της Οπερας Στούντιο (1-2/6, θέατρο «Ολύμπια») και της Σχολής Χορού ΕΛΣ (6-7/7) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ