Τρίτη 8 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γαλλογερμανική φιλομονοπωλιακή φιλία

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Αυτή είναι η αποστολή μου. Να δώσω στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα μια διάσταση ανάπτυξης, εργασίας, ευημερίας, μέλλοντος», δήλωσε ο Ολάντ στη νικητήρια ομιλία του.

«Αυτό είναι που θα πω το συντομότερο δυνατό στους Ευρωπαίους εταίρους μας και πρώτα απ' όλους στη Γερμανία», τόνισε.

«Θα συνεργαστούμε για ένα σύμφωνο ανάπτυξης στην Ευρώπη», υποσχέθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, χαιρετίζοντας την «ιστορική» νίκη του Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει τώρα να επιτύχουμε ένα σύμφωνο ανάπτυξης για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα», τόνισε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η γαλλο-γερμανική φιλία θα γίνει «ακόμα πιο βαθιά». «θα πρέπει να προσθέσουμε νέα κίνητρα για ανάπτυξη και αυτό περνά μέσα από τις διαρθρωτικές αλλαγές» τόνισε επίσης ο Γκ. Βεστερβέλε. Δηλαδή οι εκλογές τέλειωσαν και τα κεφάλια μέσα... Με άλλα λόγια, συμφωνούν απόλυτα σε μια ανάπτυξη σε βάρος των λαών εφαρμόζοντας τις αρχές της ανταγωνιστικότητας (μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους κλπ) και προώθηση των πιο αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων για να φουσκώνουν με περισσότερα κέρδη τα μονοπώλια. Αρα αν και ο προεκλογικός λόγος του Φρ. Ολάντ εξέφραζε κάποιες αντιθέσεις μεταξύ των γαλλικών και γερμανικών μονοπωλίων παραμένει το ασφαλές συμπέρασμα πως πάντα τους ένωνε και τους ενώνει ο κοινός στόχος επίθεσης ενάντια στους λαούς της Ευρώπης. Ολα τα άλλα ήταν προεκλογικά φούμαρα. Αυτά για όσους συνεχίζουν να έχουν ακόμα αυταπάτες ή να προσπαθούν σκόπιμα να σκορπίσουν αυταπάτες για τον τάχα «διαφορετικό αέρα» στην Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ