Τρίτη 8 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Ολοι στην απεργία για τις Συμβάσεις στις 15 Μάη

Οι αξιώσεις των εργοδοτών του κλάδου αναδεικνύουν την ανάγκη να πετύχει η απεργία, να οργανωθεί η αντίσταση των εργατών μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς

Την ώρα που η εργοδοσία είναι έτοιμη να σαρώσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, οι εργαζόμενοι καλούνται να οργανώσουν με αποφασιστικότητα την αντίσταση μέσα σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, με πρώτο σταθμό την απεργιακή κινητοποίηση στην οποία προχωρούν διάφοροι κλάδοι στις 15 Μάη για την υπεράσπιση των Συμβάσεων, τη διεκδίκηση μισθών με αυξήσεις.

Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 15 Μάη έχουν πάρει οι Ομοσπονδίες εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα αλλά και Τύπο - Χαρτί. Επίσης, ομόφωνη απόφαση για 48ωρη απεργία στις 15 και 16 Μάη πήρε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά. Η απεργιακή μάχη θα είναι σκληρή, με δεδομένες τις αυταπάτες, τα διλήμματα, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τον εφησυχασμό, όλα τα εργαλεία που επιστρατεύει η μεγαλοεργοδοσία αλλά και οι εργατοπατέρες για να εξασφαλίσουν την υποταγή των εργαζομένων στη σφαγή τους. Η απάντηση των εργατών πρέπει να είναι καθαρή. Η ίδια η ζωή έχει δείξει ότι η υποχώρηση και η αναμονή το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν ελεύθερο χώρο και χρόνο στην εργοδοσία για να σχεδιάσει την επέλασή της. Οι μέρες που απομένουν πρέπει να αξιοποιηθούν για να γίνουν συνελεύσεις, συσκέψεις, δουλειά εργάτη τον εργάτη, σε κάθε γραφείο και εργοστάσιο, να γίνει η απεργία υπόθεση των ίδιων των εργατών, διότι κρίνεται η ίδια τους η ζωή, το μέλλον των παιδιών τους.

Σφαγή ζητούν και οι εκτυπωτικές βιομηχανίες

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας με την οποία οι μεγαλοβιομήχανοι ετοιμάζονται να ορμήξουν στις κατακτήσεις των εργαζομένων είναι το σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης που κατέθεσε και ο Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδας (ΣΕΜΕΕ), που μεταξύ άλλων ζητά να καταργηθούν: Το επίδομα γάμου. Η προσαύξηση στα ημερομίσθια στα περιστροφικά ταχυπιεστήρια (5%). Η πολυετία στα 20 χρόνια που ήταν 10%. Οι συνθέσεις μηχανών. Το πενθήμερο «Δευτέρα - Παρασκευή». Ακόμα, ζητά μείωση του ανθυγιεινού επιδόματος από 10% σε 5%. Μείωση στην προσαύξηση του νυχτερινού επιδόματος από 50% στο 25%. Μείωση επιδόματος αδείας από 17 ημερομίσθια στα 13.

«Τα ψέματα τώρα τελείωσαν. Η σφοδρή επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης - ΕΕ κλιμακώνεται παραπέρα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. «Τώρα έχουν βάλει στο μάτι τις ΣΣΕ, τις οποίες κέρδισαν με αγώνες και θυσίες οι εργαζόμενοι του κλάδου μας εδώ και πολλά χρόνια». Με τα μέτρα που προτείνουν οι εργοδότες «οι μειώσεις φτάνουν μέχρι και το 45% συνολικά», επισημαίνει το σωματείο και τονίζει: «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι καταργούν με αυτήν τη σύμβαση κάθε θεσμική κατάκτηση. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες». Για να σημειώσει: «Συνάδελφοι, να απαντήσουμε τώρα! Με ταξική ενότητα και συσπείρωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές, να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία με μαζική, καθολική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση του κλάδου. Να απαιτήσουμε να υπογραφεί τώρα, νέα ΣΣΕ με αυξήσεις! Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απαιτούμε τώρα υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. Ολοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου».

Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 13 Μάη στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος) για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ