Τρίτη 8 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποίηση για δεδουλευμένα

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από χτες οι δημοσιογράφοι, οι λιθογράφοι και το διοικητικό προσωπικό που εργάζονται στην εκδοτική εταιρεία «Θ. Δημητριάδης και Σία ΟΕ», με το διακριτικό τίτλο «O.mind Creatives», με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και της ΕΠΠΗΤ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την αποπληρωμή δεδουλευμένων που συνυπεγράφη στις 19/01/2012 ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας και την καταβολή και εξόφληση όλων των δεδουλευμένων τους.

Την ίδια στιγμή απλήρωτοι παραμένουν από τον περασμένο Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στην εκδοτική εταιρεία «TCT Media Group». Συγχρόνως, όπως καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ σε σχετική ανακοίνωση, τα δύο τελευταία χρόνια η TCT Media Group «δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζομένων της με συνεχείς μειώσεις αποδοχών, μονομερή εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας και πολλές απολύσεις, έχοντας ως σύνθημα τη φράση "όποιος αντέχει μένει, όποιος δεν αντέχει, φεύγει"». Τους τελευταίους μήνες η εργοδοσία προχώρησε στην καταβολή «ελεημοσύνης» 200-300 ευρώ μηνιαίως, έναντι μισθοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ