Δευτέρα 7 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ανακήρυξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάδοχο του ΠΑΣΟΚ

Δηλώνει «παρών» στην προωθούμενη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Με συναίσθηση των νέων καθηκόντων που του αναθέτει το αστικό πολιτικό σύστημα, στο πλαίσιο της αναμόρφωσής του, ενταγμένης στην προσπάθεια χειραγώγησης του λαού, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας δήλωσε χτες βράδυ ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για το σχηματισμό κυβέρνησης που θα ασκήσει την αστική διαχείριση, ξεκινώντας τη διερεύνηση καταρχήν απ' το χώρο της «αριστεράς».

Ο ίδιος ερμήνευσε το ποσοστό του κόμματός του σαν «επιβράβευση» της «πρότασης για κυβέρνηση της αριστεράς», στην οποία αυθαίρετα επιμένει να τσουβαλιάζει το ΚΚΕ, παρά την κρυστάλλινη τοποθέτησή του απέναντι στο ζήτημα αυτό. Υποδαυλίζοντας τις φρούδες προσδοκίες, που όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιέργησε στο λαό, ισχυρίστηκε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί «ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη» και «ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης».

Επέμεινε στις αυταπάτες ότι στο πλαίσιο της ΕΕ - στην οποία ολονυχτίς χτες τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυαν την αφοσίωσή τους - μπορεί να δοθεί λύση προς όφελος του λαού, με ακύρωση της δανειακής σύμβασης και των μνημονίων και με άσκηση φιλολαϊκής πολιτικής. Πρόσθεσε όμως πως ο «δρόμος προς την έξοδο απ' την κρίση είναι ούτως ή άλλως δύσκολος» και πως η πορεία προς την «αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης» θα είναι «μακρά».

Εξωραΐζοντας το ρόλο της ευρωένωσης, χρέωσε την εφαρμοζόμενη πολιτική, έκφραση της φιλομονοπωλιακής της στρατηγικής, στην «ευρωπαϊκή ηγεσία και τη Μέρκελ», αξιώνοντας να κατανοήσουν ότι «η πολιτική λιτότητας έχει υποστεί συντριπτική ήττα». Απευθυνόμενος στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δήλωσε πως «αποτελούν μειοψηφία στο λαό» και πως «οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν», ενώ σχολίασε πως η «εθνική σωτηρία δεν περνάει μέσα απ' τα μνημόνια», τσουβαλιάζοντας την άρχουσα τάξη με το λαό που δεινοπαθεί απ' την πολιτική που ασκείται για χάρη των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς της.

Επιβεβαιώνοντας τις βλέψεις του κόμματός του για αναπλήρωση του κενού που αφήνει το ΠΑΣΟΚ, δεσμεύτηκε για «ανασυγκρότηση και επανίδρυση» του χώρου που εκπροσωπεί στην κατεύθυνση «δημιουργίας μιας μεγάλης λαϊκής και δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποπροσανατολισμός και αυταπάτες στο λαό(2012-03-04 00:00:00.0)
Οταν οι ΝΑΡίτες...(2011-06-28 00:00:00.0)
Τι τους φοβίζει;(2011-06-07 00:00:00.0)
Τσουβάλιασμα για να διαχυθεί η ψήφος(2010-10-05 00:00:00.0)
<Ευαίσθητες χορδές>...(2009-06-27 00:00:00.0)
Αναταράξεις και «καταφύγιο» στην οικολογία(2009-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ