Δευτέρα 7 Μάη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μάχη για τις συμβάσεις στις 15 Μάη

Η απεργία στην οποία προχωρούν διάφοροι κλάδοι στις 15 Μάη αποκτά κρίσιμη σημασία με δεδομένο ότι η αντεργατική επίθεση θα ξεσπάσει με νέα αγριότητα

Οι εργάτες μπορούν να αποκρούσουν την επίθεση σε ΣΣΕ, μισθούς κτλ. με τη δύναμη της ταξικής οργάνωσης και πάλης (φωτ. από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Χαλυβουργία)
Οι εργάτες μπορούν να αποκρούσουν την επίθεση σε ΣΣΕ, μισθούς κτλ. με τη δύναμη της ταξικής οργάνωσης και πάλης (φωτ. από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Χαλυβουργία)
Στην οργάνωση και το συντονισμό της πάλης για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας προχωράνε από σήμερα με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα οι ταξικές δυνάμεις, με δεδομένο ότι η επίθεση στους χώρους δουλειάς, αναμένεται να ενταθεί άγρια το επόμενο διάστημα όπως επιβεβαιώνουν και οι καθημερινές παρεμβάσεις των εργοδοτών σε κάθε κλάδο. Σε αυτό το πλαίσιο, η παράταξη της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ έχει εδώ και καιρό καταθέσει πρόταση στη Συνομοσπονδία να συνεδριάσουν τα όργανά της και να προκηρυχτεί άμεσα απεργιακή κινητοποίηση αμέσως μετά τις εκλογές. Με αίτημα τη διεκδίκηση ικανοποιητικών ΣΣΕ και μισθών με αυξήσεις, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου αλλά και η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος έχουν ήδη αποφασίσει 24ωρη απεργία στις 15 Μάη. Ακόμα, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία της συνεδρίαση να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία στις 15 και 16 Μάη.

Οι Ομοσπονδίες καλούν τους εργαζόμενους των κλάδων να υπερασπιστούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ό,τι κατάκτησαν με τους αγώνες τους και ειδικά τα δικαιώματα που κατοχυρώνοται στις κλαδικές συμβάσεις. Οπως υπογραμμίζουν σε ανακοινώσεις τους για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει δρόμος προς τα πίσω. Η οποιαδήποτε υποχώρηση ανοίγει την όρεξη της εργοδοσίας και δεν θα σταματήσει την επίθεση.

Γι' αυτό και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών μπροστά στην 48ωρη, καλεί και τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και του κλάδου και εκτός του κλάδου να μην κάνουν πίσω στις πιέσεις της εργοδοσίας, να μη δεχτούν μειώσεις μισθών και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ