Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Διαρκείς κωλοτούμπες και τυχοδιωκτισμοί

Τώρα ...συμβιβάζεται και με τη δεύτερη θέση στις εκλογές, προκειμένου να κάτσει σε υπουργική καρέκλα

Με μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες στη ΝΕΤ, εγκατέλειψε το σχέδιο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μόλις πάρει τη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τώρα ποντάρει στο να βγει πρώτο ή δεύτερο κόμμα στις εκλογές για να κυβερνήσει!

«Εμείς λέμε ότι αν είμαστε πρώτο, δεύτερο ή τρίτο κόμμα, αν δηλαδή ο ελληνικός λαός μας δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε διερευνητική εντολή, δεν θα κάνουμε αυτό που λέει η κα Παπαρήγα, που λέει αν εγώ είμαι, θα πάω, θα την πάρω και θα την δώσω, θα την παραδώσω αμέσως (...) Και θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε να διαμορφωθεί με σαφή τρόπο η δυνατότητα να έχουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τη δίψα του σώνει και καλά να πάρει δυο υπουργικές καρέκλες.

Πρόβλεψε μάλιστα ότι οι τρεις μέρες που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη διερευνητική εντολή στα χέρια του, «θα συγκλονίσουν την Ελλάδα», κάνοντας φαιδρούς παραλληλισμούς με τις «δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Αυτές θα είναι τρεις».

Για να κάνει πιο πειστική την κοροϊδία, ισχυρίστηκε ότι «αν ο ελληνικός λαός δώσει με την ψήφο του εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της αριστεράς, μην ακούτε τι λέει τώρα η κα Παπαρήγα και τι λέει ο κ. Κουβέλης προεκλογικά (...) τότε πιστεύω ότι δεν θα έχουν καμία δυνατότητα, κανένα δικαίωμα να επιμείνουν στο λάθος και στο έγκλημα». Συνεχίζει δηλαδή να πουλάει φούμαρα για να κλέψει ψήφους, αφού ξέρει ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμπράξει σε καμιά κυβέρνηση διαχείρισης, είτε με αστικά, είτε με οπορτουνιστικά κόμματα, που έχουν για θεό τους την ΕΕ και τα μονοπώλια.

Εκφράζοντας το μύχιο πόθο του να σχηματίσει κυβέρνηση με κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, προέβλεψε ακόμα ότι «ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς θα ψάχνουν να βρουν το κόμμα τους το βράδυ των εκλογών». Στο δια ταύτα, είπε ότι στόχος μιας κυβέρνησης της αριστεράς είναι «να διαμορφώσουμε τους όρους σε αυτή τη χώρα, ώστε οι παραγωγοί του πλούτου να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να καρπώνονται πολύ μεγαλύτερο μέρος από αυτό τον πλούτο που παράγουν».

Λέει δηλαδή ότι θέλει ο πλούτος να μοιράζεται τάχα καλύτερα ανάμεσα στους εργάτες και τα αφεντικά. Δεν εξηγεί όμως πώς θα επιβάλλει στους καπιταλιστές να παραιτηθούν από μέρος του πλούτου που σήμερα κλέβουν από τους εργαζόμενους στην παραγωγή. Τα δείγματα γραφής που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Βασιλόπουλο και τα στελέχη του στη ΔΕΗ, δείχνουν ότι, όχι μόνο δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με τους εργοδότες, αλλά επιπλέον βάζει πλάτη για να περάσουν μέτρα και μειώσεις σε βάρος των εργαζόμενων.

Ο Τσίπρας άλλωστε διαβεβαίωσε ότι έχει κοινό όραμα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να δημιουργήσει ένα «υγιές επιχειρηματικό κλίμα» και «αξιοκρατικούς νόμους» επειδή «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται να έρθει σε μια χώρα, η οποία θα είναι ένα καζάνι που βράζει, η οποία θα έχει μετατραπεί σε Νιγηρία της Ευρώπης»! Αρα, φιλοεπενδυτικό περιβάλλον και κοινωνική ομαλότητα, για να γίνουν επενδύσεις.

Τι γίνεται στη Νορβηγία;

Διακήρυξε μάλιστα ότι όραμά τους είναι να κάνουν την Ελλάδα Νορβηγία. Αυτό που δεν είπε είναι ότι η Νορβηγία, που δεν είναι χώρα - μέλος της ΕΕ, αλλά είναι στο ΝΑΤΟ, συμμετέχει με στρατεύματα σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Συνέβαλε στο διαμελισμό της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, στον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τελευταία στην επέμβαση στην Λιβύη, με εφορμήσεις αεροσκαφών από την αμερικανική βάση της Σούδας.

Στη Νορβηγία κυβερνάει από το 2005 ένας συνασπισμός σοσιαλδημοκρατών και οπορτουνιστών (Εργατικό Κόμμα, Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα και Κεντρώο Κόμμα), που συνεχίζει την ίδια ακριβώς πολιτική με τις προηγούμενες «νεοφιλελεύθερες» αστικές κυβερνήσεις. Οι νορβηγικοί ενεργειακοί μονοπωλιακοί όμιλοι, τέλος, συμμετέχουν στην εκμετάλλευση των τεράστιων αποθεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο (συμπεριλαμβανομένων και των κοιτασμάτων στην Κύπρο) και τη Βόρεια Αφρική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ