Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Τσίπρας: Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ όπως το ΠΑΣΟΚ

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση (2/5) ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, υποσχέθηκε, μεταξύ των άλλων, να μας κάνει ... Νορβηγία! Δεν είναι, βέβαια, ο πρώτος που θέλει να κάνει την Ελλάδα ... Σκανδιναβία. Οπως όλοι, θυμόμαστε το σύνθημα της μετατροπής μας σε «Δανία του Νότου», ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ και του πρώην προέδρου του, Γ. Παπανδρέου, στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει την «τροχιά» του ΠΑΣΟΚ ακόμη και σημειολογικά! Οπως το ΠΑΣΟΚ πριν 3 χρόνια, στις εκλογές του 2009, υποσχόταν να ξεπεράσει η χώρα την καπιταλιστική κρίση υπό την ηγεσία του και με τα συνθήματα «λεφτά υπάρχουν» και «θα σας κάνουμε Δανία», έτσι κι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ προτείνει θολές «αντιμνημονιακές κυβερνήσεις», που δε θα θίξουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα και την εξουσία των καπιταλιστών, αλλά θα εξασφαλίσουν την ευημερία των εργαζομένων και θα κάνουν τη χώρα ... Νορβηγία.

Οπως έκανε πριν 3 χρόνια το ΠΑΣΟΚ, σκορπώντας στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, προτείνοντας τις εύκολες λύσεις, για να κλέψει την ψήφο τους! Η όλη εξέλιξη και μπροστά στην αποστροφή που νιώθουν εκατομμύρια εργαζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, θυμίζει το ρητό: «Ο βασιλιάς πέθανε! Ζήτω ο βασιλιάς!». Η διαφορά είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση του αστικού συστήματος, πριν καν ακόμη εκδοθεί το «πιστοποιητικό θανάτου» του τελευταίου.

Το δίλημμα «Νιγηρία ή Νορβηγία», που έθεσε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι καθόλου καινούργιο. Μ' αυτό πορεύεται τους τελευταίους μήνες και η «μνημονιακή» κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Ηταν τον περασμένο Μάρτη το κεντρικό μοτίβο στο ενεργειακό συνέδριο του «Εκόνομιστ», όπου συμμετείχαν επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνητικοί παράγοντες της χώρας μας. Το ψευτοδίλημμα αυτό επιδιώκει να πείσει τους εργαζόμενους πως μια άλλη διαχείριση του καπιταλισμού και η αξιοποίηση των ενεργειακού πλούτου της χώρας θα βοηθήσει τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους επιχειρηματίες. Δηλαδή, και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη!

Μονάχα που αυτή η «λογική» αφαιρείται από το γεγονός πως δεν μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια του καπιταλισμού φιλολαϊκή ανάπτυξη. Μοιάζει να «ξεχνά» πως στις συνθήκες του καπιταλισμού τα μονοπώλια είναι αυτά, που με μνημόνια ή χωρίς εκμεταλλεύονται το φυσικό πλούτο, όπως γίνεται και στη Νορβηγία. Και στη χώρα αυτή (και μάλιστα χωρίς μνημόνια) λαμβάνονται σήμερα μέτρα, ανάλογα με αυτά που λαμβάνονται στη χώρα μας, με στόχο τη συρρίκνωση της τιμής της εργατικής δύναμης! Τους διαφεύγει ακόμη αυτό που λέει το ΚΚΕ, ότι στις συνθήκες του ιμπεριαλισμού οι δρόμοι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι βαμμένοι με αίμα!

Ισως, βέβαια, ο κ. Τσίπρας, όταν λέει πως θα μας κάνει Νορβηγία, να εννοεί πως θα τους φτάσουμε και θα τους ξεπεράσουμε ως χώρα στις αυτοκτονίες, στον αλκοολισμό, στα ναρκωτικά. Ενα πρέπει να χει ξεκάθαρο: Το ΚΚΕ δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά μέσα στις αδιέξοδες κι επικίνδυνες λύσεις των «αντιμνημονιακών» κι «αριστερών» κυβερνήσεων, που τώρα σερβίρει με ... νορβηγική γαρνιτούρα!


Του
Ελισαίου ΒΑΓΕΝΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ