Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΕΪΤΖ
Προκλητική αποσιώπηση των γενεσιουργών αιτιών

Εκφραση του συντονισμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησης του λαού, με αφορμή υπαρκτά και οξυμένα προβλήματα σχετικά με τους μετανάστες και τη δημόσια Υγεία αποτελούν οι τελευταίες ανακοινώσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τις ιερόδουλες που είχαν μολυνθεί απ' τον ιό του ΕΪΤΖ και με τις οποίες κάποιοι είχαν «απροφύλακτες σχέσεις».

Χτες, ανακοινώθηκαν 5 ακόμα περιπτώσεις μολυσμένων ιερόδουλων απ' τον ιό του ΕΪΤΖ, ανεβάζοντας συνολικά τις περιπτώσεις σε 17. Με τις ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργείων στοχοποιούνται και ανακηρύσσονται σε βασικοί αυτουργοί της εξάπλωσης των κρουσμάτων του ΕΪΤΖ, οι «παράνομοι» μετανάστες και οι χρήστες των ναρκωτικών ουσιών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως αναφέρθηκε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, οι μολυσμένες με τον ιό του ΕΪΤΖ ιερόδουλες είναι, ταυτόχρονα, και χρήστριες ναρκωτικών. «Γονείς της μόλυνσης απ' τον ιό του ΕΪΤΖ είναι η παράνομη μετανάστευση και τα ναρκωτικά» υποστήριξε σε κάποια στιγμή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Αποσιώπησε, όμως, ότι η «παράνομη» μετανάστευση είναι σύμφυτη με τη ληστρική παρουσία των ιμπεριαλιστών στις χώρες των ξεριζωμένων μεταναστών, ότι ακόμη κι εάν ένας μετανάστης που είναι άρρωστος δεν πηγαίνει στα δημόσια νοσοκομεία με το φόβο της σύλληψης και της απέλασης. Οτι οι χρήστες ναρκωτικών αντιμετωπίζονται σαν ασθενείς, που δεν μπορούν να αποθεραπευτούν, γι' αυτό και γενικεύουν τα προγράμματα υποκατάστασης, που έχει σαν συνέπεια να γενικεύονται οι πιάτσες και τα προβλήματα που συνεπάγονται. Ενώ θα μπορούσαν να ενισχύσουν ουσιαστικά την πρόληψη και την απεξάρτηση που είναι εφικτή για κάθε χρήστη, αν πραγματικά το αποφασίσει, μόνο μέσα από «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα, τα οποία όμως η κυρίαρχη πολιτική τα στραγγαλίζει.

Ετσι, οι πρωταίτιοι για την εξαθλίωση των μεταναστών και των χρηστών ναρκωτικών εμφανίζονται τώρα και ως προστάτες της δημόσιας Υγείας. Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής ήταν και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των δραματικών περιπτώσεων, ώστε να κάνουν εξετάσεις, εκείνοι που είχαν «απροφύλακτες σχέσεις»...

Οι εξελίξεις αυτές αποκαλύπτουν και τη γύμνια των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, καθώς δεν μπορούν να κάνουν ούτε πρόληψη αλλά ούτε και να ελέγξουν τους οίκους ανοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως απ' τους 600 οίκους ανοχής, μόνο 7 ήταν «νόμιμοι». Το ποιοι έλεγχοι έγιναν κανείς δεν ήταν σε θέση να ενημερώσει. Ακόμα και οι καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων - παρά τον περιορισμένο χαρακτήρα - έχουν σταματήσει. Ούτε η αγωγή Υγείας ως οργανικό στοιχείο μιας πολιτικής πρόληψης, έχει καθιερωθεί στα σχολεία και στους άλλους χώρους δραστηριοποίησης της νεολαίας.

Παρέμβαση ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) - αποσιωπώντας, όμως, τις γενεσσιουργές αιτίες - υπέβαλε χτες αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τα ποσοστά διασποράς του ιού του ΕΪΤΖ σε ιερόδουλες και την απειλή για το γενικό πληθυσμό και τη Δημόσια Υγεία.

«Τόσο η γνώση των αρμοδίων εδώ και ένα έτος για συγκεκριμένα επιδημιολογικά δεδομένα όσο και η δημοσιοποίηση των ονομάτων και φωτογραφιών των θυτών - θυμάτων γεννά ενδεχόμενα ζήτημα ποινικών ευθυνών που θα πρέπει να διερευνηθούν», αναφέρει ο ΙΣΑ στην παρέμβασή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ