Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψέματα για να τους βγει το τσουβάλιασμα

«"Καταγγελία του μνημονίου, λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 ως σήμερα, άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους", "εθνικοποίηση όλων των τραπεζών". Ποιανού κόμματος είναι άραγε αυτές οι θέσεις; Του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής ή κάποιων αριστεριστών; Πολλές φορές οι θέσεις των δύο άκρων του πολιτικού φάσματος μοιάζουν μεταξύ τους, καθώς αναμειγνύονται ο αντικαπιταλιστικός, ο αντιαμερικανικός και ο αντιμνημονιακός λόγος τους και συσκοτίζονται οι άλλες αντιθέσεις τους, όπως το Εθνικό - Διεθνιστικό, το Μεταναστευτικό κ.ά.».

Πρόκειται για τον «πρόλογο» ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος», που λίγες μέρες πριν από τις εκλογές κι ενώ καιρό τώρα αγνοεί επιδεικτικά τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ, θυμήθηκε τη θεωρία των «άκρων», στα οποία φυσικά εντάσσει το ΚΚΕ, την οποία μάλιστα επιχειρεί να στοιχειοθετήσει με θέσεις τις οποίες παρουσιάζει σαν να ανήκουν στο ΚΚΕ παρότι αυτό ποτέ δεν υιοθέτησε παρόμοιες θέσεις. Αλήθεια, οι κονδυλοφόροι του «Βήματος» πού και πότε ακριβώς άκουσαν το ΚΚΕ να μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, για λογιστικό έλεγχο του χρέους και πληρωμή του επαχθούς; Πότε άκουσαν να εκφωνεί το ΚΚΕ αντιμνημονιακούς λόγους; Αλήθεια, έψαξαν πολύ και βρήκαν ότι οι θέσεις του ΚΚΕ μοιάζουν με αυτές της «Χρυσής Αυγής» ή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκουν αυτά τα οποία αναφέρουν;

Δεν αποτελεί, βέβαια, κεραυνό εν αιθρία ούτε η προκλητική αποσιώπηση των θέσεων και προτάσεων του ΚΚΕ, ούτε η διαστρέβλωσή τους, ούτε η συκοφαντία του γιατί τέτοια συνιστά η απόδοση στο ΚΚΕ θέσεων που ουδέποτε είχε. Ετσι οι αστοί και τα Μέσα που διαθέτουν θεωρούν ότι μπορούν να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ