Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Το ΚΚΕ ισχυρό αντίβαρο σε όσα ετοιμάζουν

«Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ επικίνδυνη γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό αντίβαρο που είναι μόνο το ΚΚΕ. Γιατί ένα ισχυρό ΚΚΕ θα κατευθύνει δυνάμεις, θα δημιουργήσει συνθήκες, ώστε η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Αξίζει να κάνετε το βήμα και να στηρίξετε το ΚΚΕ». Την παραπάνω επισήμανση και ταυτόχρονα κάλεσμα απηύθυνε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το πρωί στους εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ και του εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης στο ΧΥΤΑ Φυλής. Οι εργαζόμενοι και στους δύο χώρους που έχουν βιώσει πολύ καλά στο πετσί τους την εφαρμοζόμενη πολιτική και με τις μειώσεις μισθών αλλά και με τη μη πληρωμή τους. Οπως οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που είναι μέχρι 5 μήνες απλήρωτοι. Ο Γ. Μαυρίκος μίλησε σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων και συζήτησε μαζί τους αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Στην τελευταία ευθεία πριν από τις κρίσιμες εκλογές, η τρομοκρατία και τα διλήμματα θα ενταθούν και κυρίως λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση. Είναι αυτές οι ισχυρές κυβερνήσεις όμως που έκοψαν μισθούς και συντάξεις. Πρέπει, λοιπόν, να κρίνετε με βάση την πείρα και τη γνώση σας. Γιατί και πώς μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις και γιατί απειλούν με νέα μέτρα και ο καθένας πρέπει να πάρει τις ευθύνες του. Για μας, όσο πιο ανίσχυρη θα είναι η κυβέρνηση που θα βγει τόσο πιο ισχυροί θα είναι οι εργαζόμενοι».

Οπως επισήμανε ακόμα, ο δικομματισμός βλέποντας ότι έχουν στενέψει τα όριά του «έριξε απόχες, δημιουργώντας κόμματα που έχουν όμως την ίδια μήτρα. Γι' αυτό το ΚΚΕ είναι η πιο ασφαλής και φερέγγυα διέξοδος για όλους τους εργάτες. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα. Θα δημιουργήσει συνθήκες, ώστε να ανέβει η ταξική πάλη. Θα δώσει αισιοδοξία και ανάταση στον κόσμο ότι δε σκύβει το κεφάλι και ότι δεν τον κοροϊδεύουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ