Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ αποφασισμένος λαός

MotionTeam

Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, με την ψήφο τους να του δώσουν ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες, κάλεσε τους εργαζόμενους στην κεντρική βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της περιοδείας, συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τις επιπτώσεις της πολιτικής εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, για το νέο νόμο πλαίσιο αλλά και για τις συνολικότερες ανατροπές που προωθούνται στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και από την επόμενη μέρα των εκλογών. Μιλώντας για τη στάση του ΚΚΕ όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, σημείωσε ότι έγκαιρα ενημέρωσε το λαό και τον προειδοποίησε για τα όσα προμηνύονταν ως αποτέλεσμα της Συνθήκης του Μάαστριχτ και των άλλων αποφάσεων της ΕΕ. «Η ανεργία, η φτώχεια, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, είναι συνέπεια μιας πολιτικής που έχει χαραχθεί και συναποφασιστεί χρόνια τώρα. Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στην οργάνωση των αγώνων με στόχο να εμποδίσει την αντιλαϊκή θύελλα και να προσανατολίσει την πάλη στην κατεύθυνση της μόνης φιλολαϊκής διεξόδου για το λαό, στο δρόμο της αντεπίθεσης για την ανατροπή», σημείωσε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να αναρωτηθούν: «Πώς θα ήταν η κατάσταση σήμερα αν δεν υπήρχαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ; Η παρουσία τους και η δράση τους βοήθησε τους εργαζόμενους; Απαντήστε και τότε είμαστε σίγουροι ότι θα μας συναντήσετε στην κάλπη», είπε. «Εμείς και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είμαστε στους αγώνες, δίπλα σας. Δώστε μας ευθύνες και να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε», πρόσθεσε.

Παρουσίασε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τη ρεαλιστικότητα της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ. Ενδεικτικά σημείωσε: «Μέσα σε μια εικοσαετία, αυξήθηκε 5,5 φορές ο παραγόμενος πλούτος και οι μισθοί αυξήθηκαν δύο φορές. Τα άλλα πού πήγαν; Πλούτος και χρήμα υπάρχουν, τεράστια, το θέμα είναι πού πάνε. Ισχυρό ΚΚΕ με αποφασισμένο λαό, θα ανοίξει το δρόμο για να περάσει αυτός ο πλούτος στους παραγωγούς τους, στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ