Κυριακή 29 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Με απεργιακό αγώνα απαντούν στην εκ περιτροπής εργασία

ΕΕΝΣ: Λύση για τα ναυπηγεία είναι η προοπτική του δημόσιου ενιαίου φορέα της ναυπηγικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας

Δυναμικό απεργιακό αγώνα δίνουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επί 9 μέρες, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες που θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη, ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασία που αποφάσισε να επιβάλει η εργοδοσία, τα αραβογερμανικά μονοπώλια. Που αφού έχουν ήδη τσεπώσει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα, χρήματα που προέρχονται από το ήδη εξανεμισμένο λαϊκό εισόδημα, τώρα για την θωράκιση της κερδοφορίας τους απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν μία μέρα τη βδομάδα, να ζήσουν τις οικογένειές τους με 4 μεροκάματα το μήνα!

Πρόκειται για εξέλιξη που αναδεικνύει πλήρως πόσο εγκληματική είναι η αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των κυβερνήσεων των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται πόσο επίκαιρη και αναγκαία είναι η πρόταση των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ενταγμένα στο ΠΑΜΕ, για ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων όλων των ναυπηγείων, ενάντια στην πολιτική που διαλύει έναν ολόκληρο κλάδο, με προοπτική την ανατροπή της, το δημόσιο ενιαίο φορέα της ναυπηγικής βιομηχανίας όπου στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας, θα είναι η ατμομηχανή για τη λαϊκή ευημερία.

Από την πλευρά της, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, κάτω από τον αγώνα των εργαζομένων και λόγω προφανώς της προεκλογικής περιόδου, προσέφυγε σε ελιγμό ανακοινώνοντας μέσω του υπουργού Εθνικής Αμυνας τη «δέσμευση» ότι για όσο θα διαρκεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, τη μισθοδοσία των εργαζομένων, την κανονική καταβολή των μισθών όπως ακριβώς ισχύει σήμερα, θα την αναλάβει το υπουργείο, από τα κονδύλια που προορίζονται για την εξόφληση μέρους των εξοπλιστικών προγραμμάτων. «Η "λύση" που δώσανε, λόγω της πίεσης που ασκεί ο αγώνας των εργαζομένων, είναι τελείως προσωρινή και το πρόβλημα θα επανέρχεται κάθε φορά και πιο οξυμένο», επισημαίνεται από τις ταξικές δυνάμεις της παράταξης ΕΕΝΣ. «Για τα ναυπηγεία, οριστική λύση είναι να κοινωνικοποιηθούν, είναι η προοπτική του ενιαίου δημόσιου φορέα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατατέθηκε η πρόταση για την εξεταστική(2013-11-26 00:00:00.0)
Μάχη ενάντια στην εξαθλίωση και τη διάλυση του ναυπηγείου(2013-03-01 00:00:00.0)
Τεράστιες υποδομές και χιλιάδες εργαζόμενοι «θυσία» στα μονοπώλια(2012-08-12 00:00:00.0)
Σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση του ενιαίου μετώπου πάλης(2012-07-07 00:00:00.0)
Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας(2010-09-18 00:00:00.0)
Υπάρχει λύση για τα Ναυπηγεία(1999-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ