Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Θέλει και αυτός «απενοχοποίηση» του κεφαλαίου

«Βασική μας επιδίωξη είναι να αναδείξουμε την αξία της επιχειρηματικότητας, η οποία είναι ενοχοποιημένη», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, στη διάρκεια συνάντησης του με επιχειρηματίες μικρομεσαίων καινοτόμων επιχειρήσεων, επαναλαμβάνοντας τα ίδια που είπε τις προάλλες και ο Αντ. Σαμαράς. Πίσω από τις δηλώσεις και των δυο κρύβονται μια σειρά από μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή ενός «καθαρά φιλοαναπτυξιακού, φιλοεπενδυτικού» σχεδίου με την παροχή φορολογικών κινήτρων μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, παροχής ρευστότητας μέσω των τραπεζών, διάνοιξης κερδοφόρων οριζόντων στους χώρους της έρευνας, της ανάπτυξης, της καινοτομίας, καθώς και τη δυνατότητα να αξιοποιούν οι ιδιώτες τις κρατικές ερευνητικές υποδομές.

Ο ίδιος άφησε ακόμα ανοιχτό η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει - μετά και από αίτημα που του έβαλαν χτες οι επιχειρηματίες - σε παραπέρα περιστολή του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες. Επίσης σημείωσε ότι «πρέπει η δικαιοσύνη να έχει φιλοαναπτυξιακό ρόλο» και ανανέωσε τις επαφές του με τους επιχειρηματίες αμέσως μετά τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ