Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Καλεί ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία τύπου Γαλλίας

Τους προτρέπει να μιμηθούν τον οπορτουνιστή Μελανσόν, που στις προεδρικές εκλογές στηρίζει τον σοσιαλδημοκράτη Ολάντ

Τις δηλώσεις του υποψηφίου για τη γαλλική Προεδρία Φρ. Ολάντ, για μια δήθεν «διαφορετική πορεία» της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, που πρώτοι των πρώτων έσπευσαν να χαιρετίσουν οι θιασώτες του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, αξιοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, για να καλέσει τις δυνάμεις της «ελληνικής Αριστεράς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γαλλικής Αριστεράς» και να προχωρήσουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ σε μια «προοδευτική» μετεκλογική συνεργασία απέναντι στη ΝΔ.

Στον αντίποδα, και δείχνοντας ότι τους σοσιαλδημοκράτες και τους οπορτουνιστές τους χωρίζει χάος με την πολιτική του ΚΚΕ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να επιτεθεί στην πρόταση διεξόδου για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία λέγοντας με θράσος: «Καλώ τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να αναρωτηθούν αν ο δρόμος που οδηγεί μπροστά, κτίζεται έξω από την Ευρώπη, με μοντέλα που ξεπεράστηκαν από την ιστορία».

Το ΠΑΣΟΚ, που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ και ψήφισαν μαζί τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου, καλεί σε «αντιδεξιό μέτωπο», ξέροντας ότι στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν πάντα ευήκοα ώτα για τέτοιου είδους συνεργασίες. Σε αυτή την κατεύθυνση η Φ. Γεννηματά κάλεσε «τον κ. Κουβέλη να επιβεβαιώσει στην πράξη με καθαρό τρόπο την ευρωπαϊκή παράδοση της ανανεωτικής Αριστεράς. Τον κ. Τσίπρα να μας εξηγήσει πώς οι ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς ταυτίζονται πλέον σε πολλά σημεία με θέσεις του κ. Καμμένου».

Αντιδρώντας αμήχανα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που τις προηγούμενες μέρες ανέβηκε στα κεραμίδια για τον οπορτουνιστή Μελανσόν, ο οποίος στο δεύτερο γύρο στηρίζει Ολάντ, ανακάλυψε ότι η σοσιαλδημοκρατία του Ολάντ είναι άλλη από αυτή του ΠΑΣΟΚ. «Τι σχέση μπορεί να έχουν οι εξελίξεις στη Γαλλία, όπου η άνοδος της ανυποχώρητης αριστεράς μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την Ευρώπη στο σύνολό της, με το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου που αναπαράγει αυτολεξεί όλα όσα θέλουν Μέρκελ - Σαρκοζί και έχει συνδιαμορφώσει μαζί με την τρόικα τα σημερινά μνημόνια;» έγραψε σε ανακοίνωσή του.

Αποθεώνοντας τον Ολάντ, και η ΔΗΜΑΡ προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Ολάντ, αλλά και το σύνολο των δηλώσεών του για την ασκούμενη πολιτική συνολικότερα στην Ευρώπη (...) δεν έχει καμία σχέση τόσο με τα πεπραγμένα, όσο και με τις διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ