Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
«Δαγκωτό ΚΚΕ για να μη μας δαγκώσουν οι λύκοι»

Motion Team

Να πουν «Οχι» στα ψεύτικα και τρομολαγνικά διλήμματα και να ψηφίσουν «δαγκωτό ΚΚΕ, για να μη μας δαγκώσουν οι λύκοι», κάλεσε χτες βράδυ η υποψηφία βουλευτής Α' Αθηνών του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους στην Πλατεία του Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους, στην προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής.

«Κουραστήκαμε να ακούμε ότι είμαστε κοινωνικοί εταίροι», τόνισε η Λ. Κανέλλη. «Είμαστε λαός αποφασισμένος να τους αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο. Είμαστε σε πόλεμο. Ομως, ποιος είναι ο εχθρός; Μόνο το μνημόνιο; Είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Το κεφάλαιο που επιτίθεται στην εργασία». Αναφερόμενη στην προεκλογική περίοδο τόνισε ότι «ο αγώνας δεν είναι καθαρός», μιλώντας για ψεύτικα διλήμματα που τίθενται από πολλές πλευρές.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Λ. Κανέλλη στις αυταπάτες περί συνεργασίας της «αριστεράς», τονίζοντας πως «το ΚΚΕ δε θα υποχωρήσει και δε θα συνεργαστεί με κόμματα που μιλάνε για μια "ήπια", "νηφάλια" και "γλυκιά αριστερά", η οποία θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το δήμιο για να διαπραγματευτεί τη φτώχεια και το συσσίτιο». Οσον αφορά τις λεγόμενες «αντιμνημονιακές» συμμαχίες η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι «το μνημόνιο είναι μία σύμβαση ανάμεσα στην εγχώρια πλουτοκρατία και την άρχουσα τάξη της ΕΕ», τονίζοντας ότι αυτές οι αντιλήψεις είναι «καθρεφτάκια πολιτικά και εξαπατήσεις πολιτικής ενότητας».

Οσον αφορά την περίφημη «ανάπτυξη», στο πλαίσιο της ΕΕ, που επικαλούνται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ανέφερε: «Αρκετά πια με το δίλημμα αν θα είμαστε θύματα ή θύματα με χορηγό», τονίζοντας πως «η ανάπτυξη είμαστε εμείς». Σχολιάζοντας την εμφάνιση των Ε. Βενιζέλου και Α. Σαμαρά ως ... ανανεωμένους επισήμανε πως «δεν μπορεί ο λαός να κρεμάει την τύχη του σε φάτσες, πρέπει να την κρεμάει σε ιδέες», προσθέτοντας ότι και οι δύο λένε «άφησέ με να σε θάψω με το ίδιο φτυάρι που σου έσκαψα το λάκκο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ