Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ
Χάβρα...

Ούτε μια ολοκληρωμένη απάντηση δεν άφησαν να ακουστεί οι Λυριτζής και Οικονόμου, που είχαν χτες καλεσμένη στην εκπομπή τους στο ΣΚΑΪ την Αλέκα Παπαρήγα. Μέσα σε συνθήκες πραγματικής χάβρας, ο ένας έκανε ερώτηση και πριν προλάβει να πει μια φράση η ΓΓ της ΚΕ, ακολουθούσε η επόμενη ερώτηση, πολλές φορές και για άσχετο θέμα. Πεταγόταν ο ένας, πεταγόταν ο άλλος και αυτό πήγε σχοινί - κορδόνι από την αρχή μέχρι το τέλος. «Θα υπάρχουν άλλα κόμματα αν πάρετε την εξουσία;», ρώταγε ο ένας. Πριν πάρει απάντηση και μόλις ακούγονταν οι πρώτες λέξεις από την Αλ. Παπαρήγα, ρωτούσε ο άλλος: «Δηλαδή (σ.σ. λες και είχε ακούσει απάντηση και ζητούσε εξήγηση) θα γίνονται εκλογές;». Ετσι κύλησε η χτεσινή συνέντευξη. Οπως και πολλές άλλες σε αστικά ΜΜΕ, που αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να παρουσιάσουν έστω και ένα μικρό μέρος από την πρόταση του ΚΚΕ, ακόμα και τώρα που υποχρεώνονται λόγω των εκλογών να παραχωρήσουν λίγο τηλεοπτικό χρόνο στο Κόμμα. Προσπαθούν μάταια να βάλουν εμπόδια στο λαό να προσεγγίσει ολοκληρωμένα την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Η στάση των αστικών ΜΜΕ απέναντι στο Κόμμα πρέπει να αποτελέσει ένα επιπλέον κριτήριο ψήφου για τα λαϊκά στρώματα που προβληματίζονται και αγανακτούν με την αποσιώπηση ή τη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ.

***

«Είμαστε αντίθετοι με το παράδειγμα της "Χαλυβουργίας". Λέμε ότι αν ο εργοδότης ζητήσει ορισμένες θυσίες από τους εργαζόμενους προκειμένου να μείνει ζωντανή η επιχείρηση και να συνεχίσουν να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το αποδεχθούν. Το ΚΚΕ λέει όχι...». Αυτό είπε πριν μερικές μέρες δημοσιογράφος του ΒΗΜΑ FM στην καλεσμένη του Ελένη Γερασιμίδου, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, καλώντας ουσιαστικά το ΚΚΕ να απολογηθεί γιατί οι εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και πιέσεις και βρίσκονται εδώ και έξι μήνες σε ένα μεγαλειώδη αγώνα που αφορά όλη την εργατική τάξη. Τα αστικά ΜΜΕ φέρνουν σαν «κακό παράδειγμα» τον αγώνα στη «Χαλυβουργία», όπου το αφεντικό ζήτησε απ' τους εργάτες να δουλεύουν για 500 ευρώ το μήνα μέσα στα καμίνια, που ήδη έχει απολύσει 105 από τους 400 εργάτες και έχει κόψει το ψωμί σε αυτές τις οικογένειες. Είναι πασιφανές γιατί το λένε «κακό παράδειγμα». Δουλεύουν για τα αφεντικά, για τους καπιταλιστές και την κυβέρνησή τους. Γι' αυτούς είναι «κακό παράδειγμα» οι χαλυβουργοί. Θέλουν τους εργάτες υποταγμένους, να μην αντιδρούν, να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν και, κυρίως, να μη συγκρούονται με την εργοδοσία και το κράτος της. Μόνο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και «902» να εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι και ο λαός για την ενημέρωσή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την πείρα από τον μεγαλειώδη αγώνα, συνεχίζουμε στον δρόμο της πάλης, της ελπίδας, της ανατροπής(2021-10-30 00:00:00.0)
Βρώμικη προπαγάνδα(2012-07-18 00:00:00.0)
Βλέπουν όποιον «εκπρόσωπο» θέλουν...(2012-06-07 00:00:00.0)
Ολοι «μια γροθιά»(2012-04-11 00:00:00.0)
Αποκλείουν ή διαστρεβλώνουν το ΚΚΕ(2012-03-27 00:00:00.0)
Ολοι στην παναττική απεργία στο δρόμο των χαλυβουργών(2012-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ