Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ
Να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του

Μιλώντας στο χωριό Πηγή, ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα, ανάμεσα στα άλλα, επισήμανε: «Προκαλούν κυριολεκτικά την νοημοσύνη μας αυτοί που εκβιάζουν το λαό με το δίλημμα μνημόνιο ή χάος. Ποιος μιλά για χάος; Αυτοί που με την πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ ξεκλήρισαν τη φτωχή αγροτιά, που ξεπάτωσαν καλλιέργειες, που έκλεισαν εργοστάσια (ζάχαρης), που σας οδήγησαν να μην μπορείτε να καλλιεργήσετε και τα χωράφια σας να χορταριάζουν; Αυτοί που σας επέβαλαν δυσβάσταχτα χαράτσια για το σπίτι, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τις γεωτρήσεις, τη ΔΕΗ, αυξάνοντας συνεχώς το κόστος παραγωγής και μειώνοντας τις τιμές που αγοράζουν τα προϊόντα σας;

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκοψαν στους κτηνοτρόφους 60 εκατομμύρια ευρώ από την εξισωτική αποζημίωση την ώρα που έδωσαν στις τράπεζες 130 δισ. Εκβιάζουν και απειλούν γιατί θέλουν να γονατίσει ο λαός να του φορέσουν τις αλυσίδες. Η κρίση αυτή δεν είναι μπόρα που θα περάσει. Ετσι θα μας σέρνουν από το κακό στο χειρότερο για 30 και πάνω χρόνια.

Για το λαό ένα είναι το πραγματικό δίλημμα: 'Η ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και κόλαση ή ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Δε μιλάμε απλά για αλλαγή κυβέρνησης αλλά για αλλαγή της τάξης που έχει την εξουσία. Για να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του και να οργανώσει την παραγωγή με κριτήριο τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Τώρα ξέρετε ότι το ΚΚΕ σας έλεγε την αλήθεια για την ΚΑΠ, την ΕΕ, την ΟΝΕ και το ευρώ, την κρίση και τα μνημόνια. Ψήφο, λοιπόν, στο ΚΚΕ. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πως από καλύτερες θέσεις οι φτωχομεσαίοι αγρότες θα οργανωθούν και θα αντεπιτεθούν στη νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που έχουν αποφασίσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ