Παρασκευή 27 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Να μην καταπιεί η κάλπη το ριζοσπαστισμό

-- Γνωρίζουμε ότι το ΚΚΕ σύμφωνα με δηλώσεις δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα κόμμα. Δηλώνετε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται το κόμμα να μεταλλαχθεί για κάποιες θέσεις. Αυτοί οι χιλιάδες νέοι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες που θα σας ψηφίσουν στις 6 Μαΐου, τι πρέπει να περιμένουν απ' το ΚΚΕ στις 7;

-- Αυτός που θα ψηφίσει το ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, δείχνει ότι έχει αρχίσει και βλέπει τα πράγματα, θέλει να αντιδράσει, θέλει να τιμωρήσει, όχι με μούντζες, γιαούρτια, διαμαρτυρίες και φραστική τιμωρία, γιατί αυτή έχει περισσέψει και δεν ακούει κανείς. Δε θέλει λεονταρισμούς μέσα στη Βουλή, γιατί μέσα στη Βουλή γίνονται παράλληλοι μονόλογοι. Θέλει να δράσει να διαμορφωθεί ένα κίνημα που να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις ή να ματαιώσει τα χειρότερα.

Αυτοί οι άνθρωποι που θα μας ψηφίσουν έχουν βγάλει ένα συμπέρασμα, ότι η μάχη κρίνεται κάτω, μέσα στην κοινωνία. Αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στην κοινωνία, και αυτό σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού μέσα στα σωματεία, στις αρχαιρεσίες, μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, με συστράτευση και ενίσχυση του ΚΚΕ, όσο δε συμβαίνει αυτό, δεν πρόκειται να γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή στο πολιτικό επίπεδο. Θα αλλάζουν κόμματα στη διακυβέρνηση, θ' αλλάζουν αρχηγοί, υπαρχηγοί, πρόσωπα, αλλά καμία αλλαγή δε θα γίνει, γιατί η κάλπη μέχρι τώρα - εμείς είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν αφήνουμε να μας καταλάβει η αισιοδοξία γιατί δεν υποτιμάμε το σύστημα - καταπίνει το ριζοσπαστισμό και τον ρουφάει κυριολεκτικά.

Δείτε πώς ψήφισαν οι εργαζόμενοι το 2009 και πώς ψήφισαν το 2010 στις τοπικές εκλογές, όταν ήδη είχε γίνει το μνημόνιο. Γέμισαν όλη την Ελλάδα με δημάρχους και περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Κουβέλη και εκλεγμένους σε αρκετές περιπτώσεις σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν μια ευκαιρία. Είχε μεσολαβήσει το μνημόνιο. Η κάλπη καταπίνει το ριζοσπαστισμό κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα και αυταπάτες. Εμείς θέλουμε αυτός ο ριζοσπαστισμός που υπάρχει, δεν είναι πλειοψηφικός, ο ουσιαστικός ριζοσπαστισμός, να βγει στην κάλπη, να μη χαθεί. Γιατί αυτός θα δημιουργήσει κλίμα πολλαπλασιασμού την άλλη μέρα μέσα στην κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ