Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΘΟΔΩΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Η λύση, στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Η συρρίκνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι επιπτώσεις για το λαό και η προοπτική φιλολαϊκής διεξόδου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε χτες ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με τους εργαζόμενους στη διεύθυνση Κτηνιατρικής και Αλιείας, στο ΕΘΙΑΓΕ και στο Σταθμό Κτηνιατρικού και Υγειονομικού Ελέγχου.

Οπως είπε ο Θ. Ιγνατιάδης, «η συρρίκνωση των υπηρεσιών του υπουργείου, η απόσπασή του από τον αναπτυξιακό προσανατολισμό με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τη δυνατότητα κάλυψης των διατροφικών αναγκών, έχει αρνητική επίπτωση σε μια σειρά λαϊκά, κοινωνικά δικαιώματα. Η κατάργηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, η συρρίκνωση των περιφερειακών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων και τα κτηνιατρικά εργαστήρια και οι Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου, αποδυναμώνουν τη δυνατότητα να ασκείται έλεγχος στην προστασία της αγροτικής και λαϊκής παραγωγής, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενειών, στην προάσπιση της υγείας του ζωικού κεφαλαίου και της δημόσιας υγείας».

Σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα τα λαϊκά στρώματα, έχουν συμφέρον και ανάγκη από μια κρατική Δημόσια Διοίκηση που βασική της αποστολή θα είναι να υπηρετεί μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού και κατ' επέκταση τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Στο πλαίσιο αυτής της εξουσίας θα υπάρξει ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, με στόχο την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού μας με ασφαλή τρόφιμα, τη στήριξη της μεταποιητικής βιομηχανίας, το σεβασμό της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από το δρόμο ανάπτυξης που ακολουθείται στη χώρα. Να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, της ΕΕ, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, της αξιολόγησης και των απολύσεων. «Η λύση βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην εξουσία του λαού», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ