Κυριακή 29 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ρωσικό συμφωνικό τρίπτυχο

Ενα υπέροχο ρωσικό συμφωνικό τρίπτυχο ξεδιπλώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), στη συναυλία που θα δώσει, στις 4 Μάη (8.30 μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπό τη διεύθυνση του μόνιμου αρχιμουσικού της, Βύρωνα Φιδετζή, η ΚΟΑ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τρία μέλη της περίφημης «Ομάδας των Πέντε», τους Αλεξάντερ Μποροντίν, Μόντεστ Μούσοργκσκι και Νικολάι Ρίμσκι - Κόρσακοφ. Η ομάδα συγκροτήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, από πέντε νέους, φιλόμουσους, που τους ένωσε η κοινή τους αγωνία για τη διαμόρφωση μιας εθνικής, ρωσικής μουσικής σχολής, απελευθερωμένης από τα δυτικά πρότυπα.

Ως έργα αναφοράς της Εθνικής Ρωσικής Σχολής έχουν άλλωστε καταχωριστεί τα τρία έργα που θα παρουσιαστούν: Η ημιτελής Τρίτη Συμφωνία του Μποροντίν, η εκπληκτικής ενορχήστρωσης και μελωδικού πλούτου συμφωνική σουίτα «Αντάρ» του Ρίμσκι - Κόρσακοφ και ο υποβλητικός και σκοτεινός κύκλος του Μούσοργκσκι «Τραγούδια και Χοροί του Θανάτου», για την ερμηνεία του οποίου συμπράττει ως σολίστ με την ορχήστρα ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης.

Τιμές εισιτηρίων: 10 - 25 ευρώ. Φοιτητικά - εκπτωτικά: 5 ευρώ. Πριν από τη συναυλία θα προηγηθεί (στις 19.45) δωρεάν εισαγωγική ομιλία, για τους κατόχους εισιτηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ