Τετάρτη 25 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ
Για να έχουν προοπτική οι αγώνες

MotionTeam

Να μην παρασυρθούν οι εργαζόμενοι από τις δήθεν διαχωριστικές γραμμές, «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές». Και πριν τα μνημόνια είχαμε κάθε τόσο τις Συνόδους Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που αποφάσιζαν και έβαζαν σε εφαρμογή μέτρα κατά των λαών και των δικαιωμάτων τους. Η ΕΕ του κεφαλαίου δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Ο λαός πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν θέλει την ΕΕ ή όχι. Και εμείς τον καλούμε να παλέψει για έξοδο από την ΕΕ, για μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Να σηματοδοτήσει αυτή την απόφαση και να δώσει προοπτική στους αγώνες του, υπερψηφίζοντας μαζικά το ΚΚΕ.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Κώστας Σταμπολίδης, υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το βράδυ σε συγκέντρωση στον οικισμό Αγιος Δημήτριος. Οι κάτοικοι του χωριού, χρόνια τώρα βιώνουν τις επιπτώσεις από την πολιτική ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Ακληροι και άνεργοι, στην πλειοψηφία τους, παλεύουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να μένουν στον τόπο τους που ρημάζεται καθημερινά από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Ο Κ. Σταμπολίδης κάλεσε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα για το τι είδους ανάπτυξη χρειάζεται η Ελλάδα. «Ανάπτυξη καπιταλιστική με κέρδη για την ολιγαρχία του πλούτου, το μεγάλο κεφάλαιο; Η ανάπτυξη που, αξιοποιώντας τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, θα παίρνει υπόψη τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, το δικαίωμα στη δουλειά, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια; Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι στο πλαίσιο αυτού του συστήματος με την εξουσία στα χέρια του κεφαλαίου μπορεί να υπάρξει τέτοια ανάπτυξη. Λέμε καθαρά ότι για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκές αλλαγές πρέπει ο λαός να διεκδικήσει να πάρει στα χέρια του την εξουσία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι πολιτικές συγκεντρώσεις(2018-03-08 00:00:00.0)
Γιατί ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του(2015-09-08 00:00:00.0)
«Παλιοί» και «νέοι» μαζί έφεραν και θα εφαρμόσουν αντιλαϊκά μνημόνια!(2015-09-02 00:00:00.0)
Σε καμία περίπτωση δεν είναι φιλολαϊκή λύση η έξοδος μόνο από το ευρώ(2015-08-02 00:00:00.0)
Οι αυταπάτες του κυβερνητισμού των οπορτουνιστών(2011-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ