Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τίμησαν την αντιδικτατορική πάλη

Σε εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μίλησε το Σάββατο ο Γ. Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής

Από την πορεία προς το πρώην κτίριο της Ασφάλειας

Motion Team

Από την πορεία προς το πρώην κτίριο της Ασφάλειας
Με πορεία προς το πρώην κτίριο της Ασφάλειας στο Βαρδάρη, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, εκατοντάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ τίμησαν το Σάββατο 21 Απρίλη, τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία του ΚΚΕ και μέσω της οδού Εγνατίας, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες κατευθύνθηκαν προς το ερειπωμένο κτίριο της τότε Ασφάλειας, στα μπουντρούμια του οποίου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν εκατοντάδες αγωνιστές. Στη λιτή εκδήλωση μίλησε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Στην ομιλία του, ο Γιάννης Ζιώγας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Φέτος 45 χρόνια μετά την επιβολή της χούντας και την πρωτόγνωρη ολομέτωπη επίθεση της άρχουσας τάξης, των κομμάτων της, της ΕΕ, στις κατακτήσεις των εργαζομένων, πορευόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο μέσω καλλιέργειας φόβου και απειλών, μέσω τρομοκρατικών διλημμάτων, με στόχο να νοθευτεί η ψήφος των εργαζομένων, να αυτοκτονήσει πολιτικά ο λαός, να αποδεχθεί τη διαχείριση του συστήματος, ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Ισχυρό ΚΚΕ σήμερα και στην κάλπη, σημαίνει ισχυρό λαϊκό κίνημα που θα γίνει αντίπαλο δέος στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, που θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα θα ανοίγει την προοπτική της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Η λύση για το λαό δεν είναι η απελπισία, αλλά η αισιοδοξία και η μαχητικότητα, ο δρόμος της οργανωμένης πάλης, της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για την εργατική λαϊκή εξουσία. Η λύση που προτείνει το ΚΚΕ είναι η μόνη που συμφέρει πραγματικά το λαό και εξαρτάται από τον ίδιο να γίνει πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ