Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΠΑΣΟΚ
Διεκδικεί το πάνω χέρι στη σφαγή των λαϊκών στρωμάτων

Ο Ευ. Βενιζέλος κατηγορεί τη ΝΔ για «τζάμπα υποσχέσεις» και δηλώνει έτοιμος να συγκυβερνήσει ξανά με τη ΝΔ

Ο λαός έχει συμφέρον να αντιστοιχίσει την πάλη με την ψήφο του. Να τσακίσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να προσπεράσει τα αναχώματα, να βγάλει πανίσχυρο το ΚΚΕ

*

Ο λαός έχει συμφέρον να αντιστοιχίσει την πάλη με την ψήφο του. Να τσακίσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να προσπεράσει τα αναχώματα, να βγάλει πανίσχυρο το ΚΚΕ
Τη στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ για την επιβολή των μέτρων του νέου μνημονίου και των διαρθρωτικών αντιλαϊκών ανατροπών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, προτάσσει ο Ευ. Βενιζέλος, διεκδικώντας ταυτόχρονα την «πρωτιά» στις εκλογές για να ηγηθεί της συγκυβέρνησης των αστικών κομμάτων στην κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στα λαϊκά στρώματα.

Ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ σε Ηράκλειο, Λαμία, Κοζάνη, Γιάννενα και σε διαδοχικές συνεντεύξεις που έδωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο, υπεραμύνθηκε της επιβολής των μέτρων του Ιουνίου, επιτέθηκε απέναντι σε οποιονδήποτε αμφισβητεί την εφαρμοζόμενη πολιτική και διεκδίκησε από την άρχουσα τάξη το ρόλο του ικανότερου διαχειριστή των συμφερόντων της. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φανερώνοντας ποιος είναι ο μοναδικός ταξικός αντίπαλος για τα κόμματα της πλουτοκρατίας, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που από θέση αρχής και θέσεων αμφισβητεί την κόλαση του ευρωμονόδρομου, ισχυριζόμενος ότι κάνει «επικίνδυνο αντιευρωπαϊσμό».

Ο Ευ. Βενιζέλος σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις παρουσίασε τους άξονες του μετεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και δεσμεύτηκε:

-- «Πρώτον, εφαρμογή του μνημονίου». Με την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, που θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και καταιγισμό νέων φόρων.

-- «Δεύτερον, εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» με την προώθηση διαρθρωτικών ανατροπών που ενισχύουν την «ανταγωνιστικότητα και της ελληνικής οικονομίας». Δηλαδή την προώθηση φιλομονοπωλιακών μέτρων για τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου μέσω της μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης και της παροχής νέων επιδοτήσεων και ζεστού χρήματος.

-- «Διαμόρφωση ενός πλαισίου πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα, προκειμένου η χώρα να κυβερνηθεί». Στόχος του ΠΑΣΟΚ η διασφάλιση των όρων για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις κάλπες που θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική.

Για την επίτευξη των συγκεκριμένων αντιδραστικών στόχων, ο Ευαγ. Βενιζέλος έθεσε σαν προϋπόθεση να «έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις εκλογές της 6ης Μαΐου». Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μόνο το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα και ως φορέας της εντολής, της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να πετύχει τη συμμαχία και τη συνεργασία του τόξου της ευθύνης, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».

Σ' αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον Αν. Σαμαρά που ζητά αυτοδυναμία, αναφέροντας ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου», ενώ χαρακτήρισε τις προτάσεις του «Ζαππείου 3» σαν «προεκλογικές δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα». Είναι τέτοια τα αδιέξοδα των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έχουν φτάσει εκατέρωθεν να αμφισβητούν ακόμα και τις ανακοινώσεις για τη διαχείριση και την ανακύκλωση της φτώχειας και της ανεργίας. «Ο κ. Σαμαράς υπέπεσε στο ασυγχώρητο πια ατόπημα των εύκολων προεκλογικών εξαγγελιών. Των τζάμπα υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα. Οι εποχές όμως άλλαξαν. Οι πολίτες καταλαβαίνουν», υποστήριξε στο ίδιο πνεύμα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.

Μάλιστα με συνέντευξή του χτες στον «ΑΝΤ», ο Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν θα συζητούσε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Αν. Σαμαρά, το άφησε ανοιχτό, θέτοντας σαν μοναδική «προϋπόθεση ότι αυτό θα προηγούνταν ένας κατάλογος υποψηφίων πρωθυπουργών».

Χτες, εξάλλου, και με στόχο τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιδόθηκαν σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων σχετικά με το τσίρκο των «ντιμπέιτ». Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Αντ. Σαμαρά και ακόμη δύο ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Από την πλευρά της η ΝΔ ζήτησε «την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών στα ζητήματα που πράγματι τους απασχολούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ