Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Υπηρεσίες βολικές στο σύστημα

Να αξιοποιήσουν την επίθεση στον Π. Ευθυμίου για να αποπροσανατολίσουν και να τρομάξουν το λαό επιχείρησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Υπηρεσίες στο σύστημα προσφέρει η «Χρυσή Αυγή », επιβεβαιώνοντας το ρόλο της σαν εφεδρεία στον αποπροσανατολισμό και την τρομοκράτηση του λαού. Αυτή τη σκοπιμότητα υπηρετεί και η επίθεση (φραστική και με αντικείμενα) που εξαπέλυσαν οπαδοί της το πρωί του Σαββάτου στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, στη διάρκεια εκδήλωσης σε καφετέρια στο Μαρούσι. Το επεισόδιο προβλήθηκε κατά κόρον από τα αστικά κανάλια και τις εφημερίδες, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «προσπάθεια εκτροπής της δημοκρατίας».

Το ΠΑΣΟΚ βρήκε αφορμή να αναπαράγει ιδεολογήματα για «φως και σκότος», κινδυνολογώντας ότι «δε θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δε θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία». Στο ίδιο πνεύμα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για κίνδυνο «εκφασισμού της κοινωνίας».

Αποκαλυπτική της προσπάθειας να αποπροσανατολιστεί ο λαός ήταν και η αναφορά του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος, σε προεκλογική ομιλία στη Λαμία, υποστήριξε ότι «η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των οπαδών του ναζισμού» ζητώντας όλοι «να ενωθούν μαζί με το ΠΑΣΟΚ και να συγκροτήσουν ένα μεγάλο, πανίσχυρο μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το κόμμα που μαζί με τη ΝΔ συνεργάστηκαν με το ΛΑ.Ο.Σ. μέχρι το επίπεδο της κυβέρνησης και ανέδειξαν τον Καρατζαφέρη σε «παίχτη» της κεντρικής πολιτικής σκηνής, καμώνεται τώρα ότι ανησυχεί για την ακροδεξιά, την οποία γεννάει η μήτρα του ίδιου συστήματος που υπηρετεί και η σοσιαλδημοκρατία.

Από την πλευρά της η ΝΔ προσπάθησε κι αυτή να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος, καθώς και το ρόλο της ακροδεξιάς ως μέσο υπονόμευσης, προβοκάτσιας και καταστολής της δράσης του εργατικού κινήματος. Σ' αυτή την κατεύθυνση, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Μιχελάκης, υποστήριξε πως «καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, για μια ακόμη φορά, τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρύβουν την αλήθεια για τη «Χρυσή Αυγή»(2012-09-15 00:00:00.0)
Υποκρισία η προπαγάνδα περί «ιερότητας» των αστικών θεσμών(2008-09-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνες προτάσεις για τα οικονομικά των κομμάτων(2006-11-02 00:00:00.0)
Τα ποδοσφαιρικά(2006-08-19 00:00:00.0)
Υποδαυλιζόμενη βία ξανά στα γήπεδα(2005-01-11 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο η εκλογή Προέδρου(1997-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ