Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Εγγυητής της σταθερότητας του συστήματος

Καλεί τους εφοπλιστές να δείξουν τον πατριωτισμό τους (!) και να δεχτούν να πληρώσουν φόρους

Νοσταλγός του μεταπολιτευτικού ΠΑΣΟΚ και μορφών διαχείρισης του συστήματος που το ίδιο τις έχει οριστικά «ξεράσει», αφού δεν ανταποκρίνονται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες του, εμφανίζεται η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επενδύοντας τον προεκλογικό της λόγο με απατηλές υποσχέσεις περί «λαϊκής κυριαρχίας» την επομένη των εκλογών! Κι αυτό δίχως καν στα λόγια να τολμά να «ακουμπήσει» την κυριαρχία των μονοπωλίων, ψελλίζοντας μόνο φαιδρότητες περί επιβολής «έκτακτων εισφορών» στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Αλ. Τσίπρας το Σαββατοκύριακο σε συνεντεύξεις του αλλά και ομιλίες του διαβεβαίωσε την αστική εξουσία ότι το κόμμα του αποτελεί θιασώτη της καπιταλιστικής ανάπτυξης αλλά και εγγυητή της «πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας». Οπως είπε, «μόνο η Αριστερά εγγυάται την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα». Ομολογώντας το φόβο και την απέχθεια που τρέφει το κόμμα του για τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες εγκάλεσε τον Β. Βενιζέλο για «υπονόμευση της κοινωνικής σταθερότητας».

Ψαρεύοντας στα θολά νερά της δυσαρέσκειας όσων ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, θέλοντας από άλλη πόρτα να τους οδηγήσει στην εκ νέου ενσωμάτωση στο σύστημα, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ σας εγκατέλειψε (...) Η δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης είναι ο σημερινός νέος συνασπισμός εξουσίας, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ». Αντίστοιχα για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ πρόταξε την «πατριωτική ενότητα». Ο ίδιος, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, ισχυριζόμενος ότι με τη στάση του «χάνει ο λαός, ωφελείται το κατεστημένο και χαίρονται οι δανειστές»!

Σε άλλο σημείο, είπε ότι «εμείς είμαστε με την επιλογή της σημερινής κυβέρνησης της Αργεντινής», εννοώντας την επανακρατικοποίηση της πετρελαϊκής «Ρεπσόλ», που έγινε στο πλαίσιο ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων και για να υπερασπιστεί η ισπανική κυβέρνηση τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου.

Από κάθε βήμα στο οποίο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, υπερασπίστηκε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι συμμετέχει «ισότιμα» σ' αυτήν και στη βάση αυτής της ανύπαρκτης ισοτιμίας ισχυρίστηκε ότι «θα καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσουμε το μνημόνιο και θα πάμε στην ΕΕ για ισχυρή διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο (...) Αυτό το πεδίο διεκδίκησης δεν θα το αφήσουμε να πάει χαμένο».

Λεονταρίζοντας ανέφερε ότι θα «αναγκάσουμε τον πλούτο και τους πλούσιους να βάλουν το χέρι στην τσέπη». Οχι βεβαίως παίρνοντάς τους τα μέσα παραγωγής του πλούτου αλλά επιβάλλοντάς τους «έκτακτες εισφορές»! Τις οποίες παρακαλάει τους εφοπλιστές να δεχτούν, αφού είναι «και πατριώτες» και πρέπει «να φανεί ο πατριωτισμός τους»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ