Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ - Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Περιοδεία στο ΦΟΣΔΑ Λάρισας

Στις θέσεις του ΚΚΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται σε τομείς που διαχειρίζεται η Τοπική Διοίκηση (Καθαριότητα, ΧΥΤΑ, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις) και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους εργαζόμενους, αναφέρθηκαν οι Γ. Λαμπρούλης και Κική Θεοδώρου, υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος στη Λάρισα, στη διάρκεια της περιοδείας τους στο Κέντρο Διαλογής Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ), Ν. Λάρισας.

Οπως τόνισαν, «το πόσο επικερδής είναι η διαχείριση απορριμμάτων για το μεγάλο κεφάλαιο, το αποδεικνύει ο ανταγωνισμός που έχει ξεσπάσει και πανελλαδικά ανάμεσα σε μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ανακύκλωση, διαχείριση - επεξεργασία απορριμμάτων και στην παραγωγή ενέργειας και μάλιστα με ρυπογόνες μεθόδους».

Και αναπτύσσοντας την πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, σημείωσαν ότι αυτό σημαίνει:

-- Πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των δαπανών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.

-- Εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, ορθολογική μεταφορά μέσω των σταθμών μεταφόρτωσης, σύγχρονες μέθοδοι επεξεργασίας και πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ