Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Και στις 7 του Μάη θα είμαστε στο πλάι του λαού

Καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη της πάλης του λαϊκού κινήματος, ώστε συντεταγμένα να αποκρούσει και να εμποδίσει την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και για να διαμορφωθούν συνθήκες όροι και προϋποθέσεις για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, αποτελεί η ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές.

Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Γαλάτσι το πρωί της περασμένης Κυριακής, ο Σπύρος Χαλβατζής υποψήφιος του Κόμματος στη Β' Αθήνας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι οι κομμουνιστές δεν θυμούνται το λαό προεκλογικά, βρίσκονται καθημερινά ανάμεσά του, είναι σάρκα από τη σάρκα του, θα βρίσκονται στο πλευρό του και στους αγώνες που θα αναπτύξει και την 7η του Μάη.

Ο Σπ. Χαλβατζής απαντώντας σε ερωτήσεις για το κατά πόσο είναι εφικτή η εφαρμογή της πρότασης του Κόμματος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ανάμεσα σε άλλα τεράστιο ορυκτό πλούτο, έμπειρο και ικανό εργατοτεχνικό δυναμικό, τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα και όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αναπτυχθεί με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Η εργατική λαϊκή εξουσία μπορεί να θέσει σε κίνηση όλες αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με τον πλούτο να ανήκει στους παραγωγούς του στο πλαίσιο της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

Αναφέρθηκε στις αυταπάτες για «εύκολες λύσεις» διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση, που σε γενικές γραμμές αποκρυσταλλώνονταν στην αντίληψη περί «ενότητας της αριστεράς» που θα μπορέσει να οδηγήσει σε μία φιλολαϊκή κυβέρνηση. Υπενθύμισε τη στάση που κράτησε ο οπορτουνισμός απέναντι σε κομβικά πολιτικά ζητήματα τα προηγούμενα χρόνια, τις δυσάρεστες συνέπειες των οποίων βιώνει σήμερα ο εργαζόμενος λαός, όπως για παράδειγμα η θετική ψήφος στη Συνθήκη του Μάαστριχτ ή η τακτική του στο μαζικό κίνημα και στην ΤΑ, όπου συστηματικά συμμαχούσε με το ΠΑΣΟΚ, ή ακόμα και η διγλωσσία που τηρεί ακόμη και τώρα απέναντι στα ζητήματα του χρέους και των δανειακών συμβάσεων, και κατέληξε λέγοντας ότι η «ενότητα της αριστεράς» αποτελεί προσπάθεια εξαπάτησης του εργαζόμενου λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ