Τρίτη 24 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματίστηκε ξανά εργάτης στο χαλυβουργείο του Βελεστίνου

Είναι και αυτό αποτέλεσμα της εντατικοποίησης που έχει επιβάλει η εργοδοσία για να χτυπήσει τον παλικαρίσιο αγώνα των συναδέλφων στον Ασπρόπυργο, τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας

Λίγες μόνο μέρες μετά το σοβαρό ατύχημα στη «Χαλυβουργία» του Βόλου, που είχε αποκαλύψει και καταγγείλει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και το οποίο προσπάθησαν να αποσιωπήσουν και να υποβαθμίσουν η εταιρεία, το επιχειρησιακό - εργοδοτικό σωματείο και το ΕΚΒ, άλλο ένα «ατύχημα», με τραυματισμό ενός εργαζόμενου, συνέβη στο ίδιο εργοστάσιο, στο Βελεστίνο.

Οπως αναφέρεται σε έγγραφο της Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο βγήκε στη δημοσιότητα με μεγάλη καθυστέρηση και αφού το «ατύχημα» είχε γίνει γνωστό από καταγγελία του Συνδικάτου, ένας εργάτης, 42 ετών, τραυματίστηκε ελαφρά την ώρα που εργαζόταν, στις 5 το απόγευμα της 19ης Απρίλη. Στην περιγραφή του «ατυχήματος» σημειώνεται συγκεκριμένα: «Ο εργαζόμενος Σαρακατσάνος Νικόλαος κατά τη διάρκεια εργασιών καθαριότητας σε χώρο επισκευής κάδων του χαλυβουργείου Βελεστίνου τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του».

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου κι αυτό το «ατύχημα», όπως και το προηγούμενο, είναι «αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της παραγωγής λόγω της μεταφοράς μεγάλου μέρους της από το εργοστάσιο του Ασπρόπυργου, όπου οι συνάδελφοι δίνουν έναν παλικαρίσιο και περήφανο αγώνα εδώ και έξι μήνες, εντατικοποίηση που μεταφράζεται και σε 12ωρη εργασία, αλλά και εξαιτίας των λειψών μέτρων ασφάλειας, υγιεινής και συντήρησης χάριν του κέρδους».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το εργοδοτικό σωματείο και η πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Βόλου που και στην περίπτωση του προηγούμενου ατυχήματος προσπάθησαν να τα φορτώσουν όλα στον τραυματισμένο εργάτη, με τη στάση τους αποκαλύπτονται ότι είναι τα καλύτερα στηρίγματα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Με το νέο ατύχημα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα δυο εργοστάσια του Μάνεση πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση της εργοδοσίας και των ξεπουλημένων συνδικαλιστών.

Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμά μας: Συνάδελφοι χαλυβουργοί, το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής σας, και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, πρέπει να γίνει υπόθεση του καθένα σας με ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία, τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που είναι διαθέσιμοι για το καθετί, ακόμη και να κουκουλώνουν τα πιο σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν στο χώρο σας για να δείχνουν καλό πρόσωπο στο αφεντικό τους. Συμπορευτείτε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Οι θυσίες στο δρόμο της ταξικής πάλης είναι μικρότερες από το να θυσιάσετε τη ζωή σας για τα κέρδη του Μάνεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ