Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 - ΠΛΕΪ ΟΦ
Διαφορετικό... πρώτο βήμα για «αιωνίους»

Εστω και με τελείως διαφορετικό τρόπο αλλά ίδια όμως κατάληξη οι δυο «αιώνιοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έκαναν χτες ένα ακόμη βήμα για το αναμενόμενο ραντεβού τους και φέτος στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1. Χτες, στο πλαίσιο των πρώτων παιχνιδιών για την προημιτελική φάση «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» νίκησαν στις έδρες τους αντίστοιχα τον ΠΑΟΚ και τον Αρη με 81-53 και 83-68, αντίστοιχα, και χρειάζονται άλλη μία νίκη για τα ημιτελικά. Ωστόσο η εικόνα των δυο νικητών ήταν τελείως αντίθετη.

Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ δε συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, αφού από την αρχή επέβαλε το ρυθμό του στον αγώνα προηγούμενος με 34-6 στο 10λεπτο και τελειώνοντας το παιχνίδι πριν καν αρχίσει. Η ομάδα του Ιβκοβιτς συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς μέχρι το ημίχρονο όπου ήταν μπροστά με 57-21. Από τα μισά της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να κάνει διάφορα πειράματα στα σχήματα της ομάδας και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά.

Αντίθετα, στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός τα χρειάστηκε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Αρη, ο οποίος του έκανε τη ζωή δύσκολη για 25 λεπτά (20-18 στο 10', 38-43 στο ημίχρονο, 42-46 στο 25'). Ωστόσο, από τα μισά της τρίτης περιόδου οι «πράσινοι» βρήκαν τον εαυτό τους και με ένα σερί 27-2 κατάφεραν να προηγηθούν με 69-48 λίγο πριν το 30ό λεπτό βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

  • Με τους Πανιώνιο και Κολοσσό Ρόδου - έναντι Ρεθύμνου και Καβάλας - αντίστοιχα να έχουν τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά εξαιτίας των νικών τους στους πρώτους αγώνες διεξάγονται σήμερα τα δεύτερα παιχνίδια για τη δεύτερη δόση της προημιτελικής φάσης. Σε καλύτερη μοίρα μάλιστα είναι οι «κυανέρυθροι» που στην Κρήτη κατάφεραν να σπάσουν την έδρα του ΑΓΟΡ και πλέον στη Ν. Σμύρνη (19.00, ΝΕΤ) έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν την πρόκριση. Στην Καβάλα η τοπική ομάδα (19.00) θα προσπαθήσει να μείνει ζωντανή στο όνειρο για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ