Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελία για βασανιστήρια από αστυνομικούς

Μια καταγγελία για βασανιστήρια εις βάρος ενός 35χρονου από άνδρες και μια γυναίκα της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε χτες στο φως της δημοσιότητας. Η καταγγελία αυτή αφορά μια υπόθεση που εκτυλίχθηκε πριν από 7 χρόνια και δημοσιεύεται σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Οπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ο 35χρονος αλβανικής καταγωγής συνελήφθη το Δεκέμβρη του 2005 για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ λίγη ώρα αργότερα στην ίδια περιοχή συνελήφθη και ένας δικηγόρος - με την ίδια κατηγορία - ο οποίος προσπαθώντας να διαφύγει πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τη στιγμή που μπήκε στο περιπολικό ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό και ακολούθησαν χειρότερα σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας. Εκεί καταγγέλλει ότι τον χτυπούσαν 5 αστυνομικοί, ενώ ένας από αυτούς τον πυροβολούσε με αεροβόλο. Οταν μάλιστα ζήτησε να πάει τουαλέτα, του είπαν να κάνει την ανάγκη του επάνω του. Επίσης, του έβαλαν μία σακούλα μαύρη στο κάτω μέρος του σώματός του, για να μη λερώσει. Την καταγγελία επιβεβαιώνει ο αδελφός του που βρέθηκε στο Τμήμα.

Στο δημοσίευμα παρατίθεται η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που υπογραμμίζει ότι ο 35χρονος αλλοδαπός υπέστη σωματικές βλάβες από ενέργειες αστυνομικών υπαλλήλων του εν λόγω καταστήματος. Η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικασθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ