Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες

Μεγάλες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών - σιτάρια, τριφύλλια, σπαρμένα καλαμπόκια και άλλα - προκάλεσαν τα νερά των πλημμυρισμένων ποταμών στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων. Οι συνεχείς και σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να φουσκώσουν και να ξεχειλίσουν ο Πηνειός, ο Ενιππέας, ο Καλέντζης, ο Σοφαδίτης κι άλλα μικρότερα ποτάμια και τα νερά τους να «πνίξουν» τα χωράφια των παρόχθιων χωριών και ιδιαίτερα στη Νομή, στα Σερβωτά, στη Φανερωμένη, στην Πατουλιά, αλλά λιγότερο στο Βαλομάνδι, στη Φωτάδα, στον Παραπόταμο.

Οι αγρότες των πλημμυρισμένων χωριών είναι ανάστατοι και αγανακτισμένοι, καθώς, χρόνια τώρα και σχεδόν κάθε χρόνο, οι καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας πλημμυρίζουν και καταστρέφονται, χωρίς οι κυβερνήσεις να παίρνουν μέτρα για την πρόληψη, την προστασία, αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών του προβλήματος.

Οπως επισημαίνει στον «Ρ» ο Σπύρος Τσιοτινός, αγροτοσυνδικαλιστής, στέλεχος της ΠΑΣΥ και πρώην κοινοτάρχης Ζάρκου, «έχουμε στείλει πάνω από 30, συνολικά, υπομνήματα στα υπουργεία και σε άλλες υπηρεσίες, ζητώντας να κηρυχθεί η περιοχή πλημμυρόπληκτη, να κατασκευαστούν τα αναγκαία προστατευτικά, εγγειοβελτιωτικά έργα, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να αποζημιώνονται οι πληγέντες αγρότες για το σύνολο των ζημιών. Δεν μας άκουσε κανείς, όλοι οι αρμόδιοι "αγρόν ηγόραζον". Αδιαφορούν προκλητικά και μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα.

Δεν ξέρω αν τώρα στις εκλογές οι εκπρόσωποι των κομμάτων που κυβέρνησαν κι εκείνων που, με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, υποστήριξαν και υποστηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που αφανίζει την μικρομεσαία αγροτιά, τολμήσουν να έρθουν και να ζητήσουν την ψήφο των αγροτών. Αν , όμως, το κάνουν θα δουν "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος" τους. Ο αγροτικός κόσμος ξέρει πως μόνο το ΚΚΕ στάθηκε πάντα και παντού στο πλευρό του κι αυτό καλείται να το αναγνωρίσει και με την ψήφο του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ