Τετάρτη 18 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Παραμυθιάζει το λαό προς άγραν ψήφων

Ορκους πίστης στην ΕΕ των μονοπωλίων και αυταπάτες για «αέρα αλλαγής» στη λυκοσυμμαχία

Μόνο «λαγούς με πετραχήλια» δεν έταξε ο Αλ. Τσίπρας σε μια ιταμή προσπάθεια ψηφοθηρίας, κατά την περιοδεία του στα Γρεβενά. Υποδεικνύοντας το μνημόνιο σαν την πηγή όλων των δεινών, υποσχέθηκε απεμπλοκή και ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας με αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας κ.λπ. Και όλα αυτά χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια και την ΕΕ, την οποία, σε άλλη συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα («Free Sunday»), διαβεβαίωσε ότι αναγνωρίζει σαν θέσφατο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με το ΚΚΕ για αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ, είπε: «Δεν συμφωνούμε. Γιατί θα βρεθούμε οικονομικοί ανταγωνιστές με λαούς που είναι φυσικοί μας σύμμαχοι. Με τους Ιταλούς, τους Ισπανούς, τους Πορτογάλους εργαζόμενους, αλλά και τους Γάλλους και τους Γερμανούς. Δεν έχει νόημα η επιστροφή στον απομονωτισμό. Σημασία έχει ο αγώνας για την αλλαγή των συσχετισμών σε μια κλυδωνιζόμενη Ευρώπη».

Οι εργαζόμενοι μεταξύ τους κανέναν ανταγωνισμό δεν έχουν. Αντίθετα, είναι θύματα της πολιτικής των μονοπωλίων που ταυτόχρονα σφάζονται μεταξύ τους για το κέρδος. Για λογαριασμό τους μιλάει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ανησυχεί μήπως το ντόπιο κεφάλαιο χάσει τα πλεονεκτήματα που του δίνει η συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, κύρια στα μέσα που έχει να τσακίζει με μέτρα το λαό. Αυτός είναι ο «απομονωτισμός» που φοβάται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Μιλώντας στα Γρεβενά, «είδε» ότι υπάρχει «άνεμος αλλαγής» και «κλίμα ανατροπής» στην ΕΕ. Επανέλαβε ότι για την καπιταλιστική κρίση φταίει «το σχέδιο Μέρκελ - Σαρκοζί» και παίνεψε τον ομοϊδεάτη του στη Γαλλία, τον υποψήφιο πρόεδρο Μελανσόν, χαρακτηρίζοντάς τον «έκπληξη των εκλογών», χωρίς βέβαια να πει ότι ετοιμάζεται στο δεύτερο γύρο να στηρίξει το σοσιαλδημοκράτη Φ. Ολάντ, δείχνοντας ποια στρατηγική πραγματικά υπηρετεί.

Μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε «ασπίδα προστασίας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», ότι «δεν θα μείνει σπίτι χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, δεν θα μείνει άρρωστος χωρίς αξιοπρεπή περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία, δεν θα υπάρξει άνεργος χωρίς αξιοπρεπές επίδομα, δεν θα υπάρχουν πια παιδιά που θα πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο και θα είναι νηστικά»... Στο πώς θα γίνουν όλα αυτά, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ο τρόπος αφορά στις «τεχνικές λεπτομέρειες» (!) που δεν έχει αυτή τη στιγμή πλήρη γνώση τους! «Μη μπούμε σε επιμέρους τεχνικές λεπτομέρειες» ήταν η απάντησή του.

Τέλος, αφού πιάστηκαν στα πράσα με την πρότασή τους προς το ΚΚΕ για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές και αφού αποκαλύφτηκε η πολιτική απατεωνιά τους, ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να τα μπαλώσει, ισχυριζόμενος ότι «μας απαντάνε με τεχνικού χαρακτήρα επιχειρήματα και δικαιολογίες», εμμένοντας στην προσπάθεια να κοροϊδέψει το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ