Σάββατο 14 Απρίλη 2012 - Κυριακή 15 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται

Ανακοίνωση με αφορμή την εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία στρέφεται ενάντια σε εργατικές κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση για την εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε για τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ. Θυμίζουμε ότι με την εγκύκλιο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στρέφεται ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ακόμα κι όταν έχουν συμβολική μορφή, ποινικοποιώντας την κατάληψη «υπηρεσιών του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ»: Η κατάληψη χαρακτηρίζεται «έγκλημα» (!) και «διώκεται αυτεπαγγέλτως». Καλεί σε παρέμβαση τους αρμόδιους φορείς «μέσω των αστυνομικών αρχών, τόσο για τη βεβαίωση των εγκλημάτων όσο και για την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών τους»! Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σημειώνει πως για την αντιμετώπιση του «εγκλήματος» πρέπει να «ζητείται η συμβολή των προϊσταμένων των δημοσίων υπηρεσιών».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Μετά το Δήμαρχο Αθήνας και την κυβέρνηση που απειλούν με την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τώρα έρχεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με καταστολή όταν πραγματοποιούν καταλήψεις διάφορων κτιρίων, αντιδρώντας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Ολα αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο για να θωρακίσει η αστική τάξη την εξουσία των μονοπωλίων.

Τα μονοπώλια με το υπηρετικό τους προσωπικό, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, την δικαιοσύνη, τις δυνάμεις καταστολής επιχειρούν να σταματήσουν, να βάλουν εμπόδια στο ταξικό εργατικό κίνημα, που οργανώνει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του μεγάλου κεφαλαίου που ισοπεδώνουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Το ΠΑΜΕ δεν τρομοκρατείται, δεν κάνει βήμα πίσω. Καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους ακόμα πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά, να μπουν στη μάχη της οργάνωσης της πάλης. Στους χώρους δουλειάς συλλογικά να αποφασίζουν, να οργανώνονται, να δημιουργούν παντού επιτροπές. Το ΠΑΜΕ θα αξιοποιεί κάθε μορφή πάλης και αγώνα που θα αποφασίζουν οι εργαζόμενοι. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την άδεια καμιάς κυβέρνησης, κανενός μηχανισμού και υπηρεσίας για το πώς και με ποια μορφή θα απαντάμε κάθε φορά απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα. Αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του Ευρωμονόδρομου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ